Akik messzebb költöztek a szülőktől, milyen gyakran beszéltek velük, milyen gyakran látogatjátok meg őket? És ki kezdeményezi a beszélgetést, a telefonhívást?
Elég hosszú ideje elköltöztem, férjhez mentem. A szüleimet mindig én hívom, ők sosem hívnak, azt mondják, én mentem el, nekem kell őket keresni, meg hogy drága a telefonálás. Ha napokig, hetekig nem hívom őket, ők sosem keresnek. A múltkor 2 hétig bírtam, vártam, hogy végre ők hívjanak. Nem tették. Végül amikor felhívtam, anyám elmondta, hogy apám egy hete kórházban van. Még arra sem volt képes, hogy emiatt felhívjon. Majd közölte, hogy apu azért szenvedett végig, mert engem nem érdekelt, mi van vele.
A lakást, ahol a férjemmel élünk, egyszer látták, ennyiszer voltak csak nálunk. Folyton azt ismételgetik, hogy én döntöttem úgy, hogy elköltözöm otthonról, ők nem jönnek utánam.
Tudom, hogy bántja őket, hogy nem maradtam a szülőfalumban, de a környéken nincs semmi munka, anyu is munkanélküli már 5 éve, így kénytelenek voltunk messzebb költözni.
Másnál ez hogy van?
20 éves vagyok, a szüleimmel élek, viszont tavaly nyáron voltam itthon 1 hetet, azt is augusztus végén. Június közepén összepakoltam, aztán elmentem unokatestvéremmel kamionnal 3,5 hétre, onnan nem jöttem haza, mert kicsit megcsúsztunk időben, meg az ország másik fele, július közepén meg beültem furgonba, aztán szinte végig vezettem 5 hetet(EU). Ha hazajöttem magyarországra, akkor sem tudtam hazamenni, mert 1 hétvégére fölösleges, úgy, hogy keresztül kell mennem az országot(Zalaegerszeg-Nyíregyháza), így akkor is unokatestvéremnél laktam.
Kapcsolattartás meg hétvégénként amikor itthonvoltam beszéltünk egy órát, néha 1 sms vagy email. De támogattak, meg ezzel a munkával azért elég jó pénzt is kerestem.
Amikor kollégiumban laktam akkor az elején még naponta beszéltünk, aztán ez átcsúszott heti 1 beszélésre, majd csak akkor hívtak ha volt valami, meg én is csak akkor hívtam őket. Szerintem aki végleg elköltözik otthonról, nem kell naponta beszélnie a szüleivel, havi 1-2 alkalom pont elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!