Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elengednéd 16 éves fiadat 200...

Elengednéd 16 éves fiadat 200 km-re lévő fesztiválra (1 napra) a 18 éves baráti társaságával?

Figyelt kérdés

Másnap reggel rögtön jönnének haza. A barátok egy részét ismerik a szülők.

Egy bizonyos külföldi rockzenekar koncertjére szeretnének elmenni, vagyis a "nagyok" mennek is. Elengednétek? Én vagyok az anya egyébként.

2014. jún. 4. 18:49
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

19-es, a vajdasági fiúra gondolsz? vannak ismerőseim abból a faluból, állítólag alapjáraton nem volt egy jó gyerek. (persze ez nem azt jelenti, hogy megérdemelte).

egyébként megbízom a fiamban, csak nem örülök neki, hogy ilyen "idős" barátai vannak. de ha a lányom is megy, ő majd vigyáz rá. ez még eldől.

2014. jún. 5. 00:27
 22/23 anonim ***** válasza:
Én nem engedném el egyedül, mint ahogy engem sem engedtek el ilyen helyekre 18 éves korom előtt. Nagyobb tesómmal, rokonnal elmehettem, de egyedül nem és ez szerintem így van rendjén. Egy fiatal még nem ismeri a határait és bármilyen is otthon, baráti társaságban mindenki más, főleg fiatalon. Könnyen belerángathatják valami hülyeségbe... 28L
2014. jún. 5. 01:25
 23/23 anonim ***** válasza:

Én 17 évesen voltam először fesztiválozni, 2 barátnőmmel. Anyukám elengedett, tudta, hogy megbízhat bennem, nem ittam le magam a sárga földig, az értékeimre vigyáztam, és nagyon-nagyon jól éreztem magam (azt hiszem 5 nap volt). A kérdés az, hogy mitől félted? Attól, hogy iszik majd, vagy hogy megverik? Neked kell ismerned a fiadat, hogy mennyire vihető bele a rosszba. Egyébként az a véleményem, hogyha a piálástól félted, akkor azt otthon is ugyanúgy megteheti, mint egy koncerten. És talán csak van annyi esze, hogy nem keveredik balhéba. A nővére meg tudná védeni bármitől is egyébként? Rá hallgat?

Na mindenesetre szerintem engedd el, élete nagy lehetőségét szalasztaná el, nem egyedül megy, csak 1 napra, és már elég nagy hozzá, hogy vigyázzon magára. Persze most nagy a szám, így, hogy még nincs gyerekem :) Aztán majd lehet, hogy 20 év múlva én is felteszem itt ezt a kérdést :D Csak azért írtam le a gondolataimat, hogy a fiad szemszögéből is lásd egy kicsit a dolgokat.

22/L

2014. jún. 5. 08:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!