Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem furcsa gondolkodás ez az...

Nem furcsa gondolkodás ez az apuka részéről?

Figyelt kérdés
A férjemmel elváltunk a gyerekek nálam vannak és már nagyok. A gyerekeknek szüli-és névnapjuk volt. Nem vett nekik semmit, hanem megüzente velük, hogy amit vontak tőle gyerektartást, abból adjak oda nekik 4-4 ezret. Csak én azt a pénzt pont a gyerek főiskolájára gyűjtögetem, így nem annyira örülök a dolognak. Hogy lehet valaki ilyen? :(
2014. máj. 7. 15:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
20%

"igyatok...magamba meg forduljatok fel minél elöbb:))"

De az a gyereknek sem lenne jó. Egyszer azt írod a gyerek érdeke, máskor meg a gyerek ellen beszélsz. Nem vagy te egy kicsit férfigyűlölő így mostanság?

2014. máj. 7. 17:09
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező nem, nem furcsa gondolkodás apuka részéről, hanem undorító, gusztustalan viselkedés!!! Megajándékozza a gyerekeket a saját pénzükből! De rendes!
2014. máj. 7. 17:25
 13/16 anonim ***** válasza:
86%

És ha nem mennek főiskolára az miért gond? Akkor megkaphatják kezdőtőkének, hogy elindítsák az életüket. Szerintem felelősségteljes döntés, hogy gyűjt nekik.

Én inkább apukát látom szarrágónak. Ahogy írta valaki ez tényleg olyan, mintha saját magukat ajándékoznák meg a gyerekek. És itt nem az összegről van szó, hanem erről a stílusról.

Egy kis apróságot nem állt volna semmiből sem adnia.

2014. máj. 7. 18:53
 14/16 A kérdező kommentje:
Nekem is a hozzáállása a furcsa, nem az anyagi oldalán vagyok annyira kiakadva, hanem hogy miért nem érzi ezt ő cikinek így? Én nagyon sokat költök a gyerekekre, sokkal többet, mint amennyit tőle vonnak. Amit csinál az őrá nézve megalázó, a gyerekek előtt égeti magát, szerintem legalábbis. Ráadásul a gyerekeknek úgy mondja, hogy amit nekem "küldött" pénzt, abból majd én adok. A pénzt nem küldi, hanem vonják tőle, ő magától nem hinném, hogy valaha küldött volna bármennyit is.
2014. máj. 7. 19:26
 15/16 anonim ***** válasza:
75%

Az apa konkrétan leszarja a gyerekeit és egy jó nagy paraszt. Az én apám is ilyen volt, soha egy percig sem azért foglalkozott velem - már amíg elvitt a láthatásra - mert ő akarta, hanem mert muszáj volt. Ugyanúgy tiltatni kellett a gyerektartást tőle, mert évekig nem fizette azt a minimális 5 ezer forintot. Mikor anyám jelezte neki, hogy kéne egy kis segítség a tankönyvcsomagba, ami 20 ezer forint volt, arcon röhögte anyámat és közölte, hogy ennyibe tuti nem kerül a tankönyvcsomag. Mert ő aztán tudta... A főiskolára meg nem árt gyűjteni, mert amilyen irányba halad a felsőoktatás, lassan állami helyek sem lesznek. Ha meg mégis államira kerülnek be a gyerekek, akkor azt a pénzt oda is lehet nekik adni pályakezdéskor, mint anyagi segítség.

Ne várj túl sokat az apától, max ennyi lesz, amennyit a gyerekeiért megtesz. Adja a gyerektartást - mert muszáj, hisz tiltják - meg néha megüzeni, hogy "Mond anyádnak, adjon pénzt a gyerektartásból!" Ennyi.

2014. jún. 21. 15:19
 16/16 anonim ***** válasza:
A gyerekeknek oda adnám a pénzt,de az apukának nincs igaza. A gyerektartás állandó összeg januártól decemberig. Tehát nem tartallmazza a gyerekeknek szánt 4000 ft-t. A főiskolai tanulmányra gyűjtés pedig nem ,,amerikai,, Nekem nem gyűjtöttek,sőt azt se akarták hogy tanuljak...Most diplomás vagyok de fizethetem a diákhitelt ami a költségtérítéste ment...
2015. ápr. 9. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!