Normális ha az apuka együtt fürdik 9 éves lányával?
"Amit ti beleláttok, az a ti saját betegességetek."
Jó trükk volt a részedről, szórakoztat, ha valaki tud a zavarosba halászni, de nem igaz.
Sokkal inkább arról van szó, hogy a külső információk alapján természetes előítéletek alakulnak ki, sajnos megtörtént esetek alapján, amiknek csak kis része kerül nyilvánosságra. (Néha itt a gyikon is feljön egykét kérdés amiben fiatal lányok furcsának találják apuka közeledését) Az pedig erősít ebben, hogy eddig senki nem tudta megmagyarázni, hogy milyen racionális előnye van ennek a dolognak.
T. Kérdező!
Szerintem 4-5 éves korig normális utána már kell a gyereknek a szabadság. Ülj mellette kint és játssz úgy vele ha igényli ha nem akkor hagyd had fürödjön! De 9 évesen az már egy égéségtelén apa-lánya kapcsolat kialakulása.(megjegyezném hogy későbbiekben nagy szellemi problémákat okoz a magánszféra hiánya ilyen korban). (gyermek pszichológus vagyok azért tudom tapasztalatból, ha kérdése van bárkinek bármivel kapcsolatba írjon bátran és én válaszolok.
Ma voltam védőnőnél, és rákérdeztem, hogy normális-e, ha időnként együtt fürdünk a 4 éves kisfiunkkal, meg egyáltalán hogy van ez. Mennyire vagyunk higiéniátlanok...stb.
A szakszerű válasz:
Ameddig a gyerkőc nem kezd el szemérmeskedni, és őt nem zavarja, addig rendben van a dolog.
A higiéniai rész: fél éves korig nem ajánlják az együtt fürdést az esetleges fertőzések miatt, de utána teljesen rendben van. Gondoljak bele, babausziba már 4 hónapos kortól lehet vinni a piciket.
Szóval úgy tűnik nagy lelki törést nem okoz a gyerkőcnek, ha együtt fürdik vele valamelyikünk. Sőt, ő nagyon szereti. A kilenc éves kort én már nem fogom megvárni, de lehet, hogy náluk ez még belefér, majd akkor kezd el szégyenlősködni a kislány, ha nő a cicije...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!