Volt már problémád a facebook miatt valamelyik családtagoddal?
Férjem rendőr. Akárkiről keresnek információt, első dolog a facebook. Kapcsolatait, szokásait, ismerőseit, tevékenységét itt derítik fel.
De nem csak a rendőrök tájékozódnak itt (a férjem ezzel foglalkozik, tehát tudom miről beszélek). Pedofilok töltik le a kisbabák kukis és nunis képeit, egyrészt saját "használatra" másrészt mert sok pedofil oldalra csak egy pucér kép hozzáadásával lehet regisztrálni. De a pedofilokon kívül a betörők is innen válogatnak, ki mikor nincs otthon, mikor lehet "háznézőbe menni", mikor vettek egy-egy értékesebb autót stb. És még megannyi bűncselekményt tudnék mesélni, ami a facebookkal kezdődik.
Nem értem, ha az ismerőseidet/rokonaidat akarod tájékoztatni valamiről, miért nem jó az e-mail? Én rendszeresen küldök e-mailt a családi eseményekről, mennek a levelezések és képek (szétszórt a család nagyon). Na de hogy ezt a több száz ismerősöm között szórjam szét, hogy az is lássa, akivel 20 éve nem beszéltem???
A facebook egy tökéletes eszköz, hogy ingyen információt szolgáltass magadról és felhívd magadra a figyelmet, "tessék ide lehet célozni"! Aztán meg lehet posztolni az "ellopták az autóm" és hasonlókat...
amin én kiakadok, hogy ha posztolsz valamit külön kell beállítani, hogy ne mutassa hol vagy...
pl külföldön voltunk, írtam valakihez, és kiírta hol vagyok (tehát nem otthon:S) úgy kellett eltüntetni
bocs, hogy off..de erre is érdemes figyelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!