Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Volt már problémád a facebook...

Volt már problémád a facebook miatt valamelyik családtagoddal?

Figyelt kérdés
Állandó vita köztünk az anyukámmal a facebook miatt,tulajdonképpen ezért is regisztráltam fel,mert a hátam mögött töltöget fel képeket. Ő úgy gondolja bármit fel lehet oda tenni,ami valahol igaz,de valahol meg mégis nem. Mikor szültem egy külön szobában voltunk és felrakott oda olyan képeket is a tudtom nélkül,amin nem csak a gyerek látszódott hanem én is,meg úgy elég sok dolog,túl intim volt. Mikor nálunk volt ünnepség,olyan képeket rakott fel,amin a lakásunk elég jól látszódott. Többször kértük,hogy előtte mutassa meg,miket szeretne kiposztolni az ismerőseinek,nem szeretnénk se mi látszódni a képeken, sem pedig a lakásunkat nem akarjuk mutogatni, de ő csak úgy fogja fel, hogy azt tesz ki amit akar..mert hogy abban nincs semmi rossz..odáig nem is lenne probléma ha csak a gyerek látszódna,de többször már túlmegy a határon..

2014. febr. 17. 13:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
57%

Férjem rendőr. Akárkiről keresnek információt, első dolog a facebook. Kapcsolatait, szokásait, ismerőseit, tevékenységét itt derítik fel.

De nem csak a rendőrök tájékozódnak itt (a férjem ezzel foglalkozik, tehát tudom miről beszélek). Pedofilok töltik le a kisbabák kukis és nunis képeit, egyrészt saját "használatra" másrészt mert sok pedofil oldalra csak egy pucér kép hozzáadásával lehet regisztrálni. De a pedofilokon kívül a betörők is innen válogatnak, ki mikor nincs otthon, mikor lehet "háznézőbe menni", mikor vettek egy-egy értékesebb autót stb. És még megannyi bűncselekményt tudnék mesélni, ami a facebookkal kezdődik.

Nem értem, ha az ismerőseidet/rokonaidat akarod tájékoztatni valamiről, miért nem jó az e-mail? Én rendszeresen küldök e-mailt a családi eseményekről, mennek a levelezések és képek (szétszórt a család nagyon). Na de hogy ezt a több száz ismerősöm között szórjam szét, hogy az is lássa, akivel 20 éve nem beszéltem???

A facebook egy tökéletes eszköz, hogy ingyen információt szolgáltass magadról és felhívd magadra a figyelmet, "tessék ide lehet célozni"! Aztán meg lehet posztolni az "ellopták az autóm" és hasonlókat...

2014. febr. 17. 16:52
 12/13 anonim ***** válasza:
61%

amin én kiakadok, hogy ha posztolsz valamit külön kell beállítani, hogy ne mutassa hol vagy...

pl külföldön voltunk, írtam valakihez, és kiírta hol vagyok (tehát nem otthon:S) úgy kellett eltüntetni

bocs, hogy off..de erre is érdemes figyelni

2014. febr. 17. 17:00
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Ha az engedélyed nélkül rak fel rólad képet és a kérésedre se szedi le, akkor fel lehet jelenteni a rendőrségen :|
2014. febr. 17. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!