Gyerektartás, így is jár továbra is?
Figyelt kérdés
Szóval én egyetemre járok egy másik városba,(mielőtt még nem jártam egyetemre anyámnál laktam,még mindig oda vagyok bejeltkezve állandó lakcímként,kapom apámtol a gyerektartást,de pl ,ha odamegyek hozzá pl nyáron szünidőben,vagy vannak ott dolgaim.akkor megvonhatják a gyerektartást tőlem?2014. jan. 12. 16:17
1/9 anonim válasza:
A gyermektartás mindaddig jár, amíg bíróság meg nem szünteti a gyermektartásdíj fizetési kötelezettségét a szülőnek. Tehát nem függ attól, hogy mikor hol tartózkodsz, de természetesen az szülők közötti megegyezés tárgya lehet, h ha éppen apukádnál vagy, és ő tart el természetben, akkor ne kelljen neki pénzben is tartásdíjat fizetni. Egyébként ilyen kérdésekre bíróságon tartott panasznapon tudnak neked válaszolni.
2/9 A kérdező kommentje:
én úgy tudom addig jár a gyerektartás amig az "első" diplomámat meg nem szerzem.vagyis mig önálló keresetem nem lesz.
2014. jan. 12. 16:24
3/9 anonim válasza:
Rokontartás jár 18 éves kor után. De ha apukádnál töltöd az idő nagyobb részét, akkor nem kellene lehúzni még ezzel is.
4/9 A kérdező kommentje:
az idő nagyobb részét az egyetemen töltöm nem náluk.
2014. jan. 12. 16:29
6/9 anonim válasza:
Gyerektartás a gyermek 18 éves koráig jár, ezután elvileg újra kell igényelni rokontartás címen, ez általban kevesebb mint a gyerektartás volt, addig jár, míg a gyerek nappali kepzésre jár és az első szakképesítéset meg nem szerzi
Ha érdemtelenné válsz, akkor nem kell fizetni a rokontartást, pl nem látogatod a apádat, vagy csúnyán viselkedsz vele
7/9 anonim válasza:
Igen, ha már önálló kereseted lesz, akkor lehet kérni a gyereketartás megszüntetését, de akár 50 éves is korodig is kaphatsz gyerektartást, ha nem kéri apukád a megszüntetését, hiába van diplomád, meg amiket leírtál..
8/9 anonim válasza:
Ha az apádnál töltesz több időt, akkor az anyukádtól kel igényelni..
9/9 anonim válasza:
Egyébként pedig egyáltalán nem kell újra igényelni 18 éves kor után, ez hülyeség, automatikusan, a törvény erejénél fogva átvált rokontartásba a gyermektartás. Lehet kérni esetleg a mértékének a megváltoztatását, de ha nem kérik, akkor marad minden úgy, ahogy azelőtt volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!