Hogyan nyerjem vissza az önbecsülésemet 30 felett, ha anyám 15 éven keresztül becsmérelt a kisebb és nagyobb család előtt?
Tanulmányaim eredményei mindig az első 3 tanulók között voltak az iskolákban, két egyetemi végzettségem van, 3 éve költöztem el otthonról, hetente max. 1 alkalommal ha hazalátogatok azért, hogy anyám ne mondja, hogy hálátlan vagyok, évek óta 2 munkahelyem van.
Anyám 15 éven keresztül a következőket ordítja rám: k..rva vagyok (eddig max. 2 párkapcsolatom volt) azért is, mert tangákat talált pár évvel ezelőtt a fiókomban, azt hazudja rám, hogy drogozok (soha még csak meg sem kóstoltam), azt, hogy alkoholista vagyok (évente 1-2 alkalommal iszok társasággal max. 1 pohár bort) és sajnos mindezeket a család el is hiszi és úgy néznek rám, mint a 10. fogásra.
Igyekeztem a jó eredményekkel mindig bizonyítani szüleim előtt azért, hogy büszkék legyenek rám, szeretem őket, csak nem értem ezeket az oktalan vádaskodásokat. Lehet, hogy az is a baj anyám szemében, hogy apámra hasonlítok és sajnos nagyon megromlott a házasságuk akkor, amikor én 10 éves voltam, azóta rengeteg volt közöttük a cirkusz otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!