Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez csak szerintem nagyon...

Ez csak szerintem nagyon furcsa így?

Figyelt kérdés

(Két kérdés, de összekapcsolódik)

1. Mi a véleményetek arról, ha egy gyerek örököl valamennyi pénzt, és onnantól kezdve nevelőszülők/távolabbi rokonok nevelik, de abból a pénzből amit megörökölt?

Ezt úgy értem hogy onnan kezdve minden az örökségből van fizetve, az ebédbefizetéstől kezdve a különórákon és nyaralásokon át minden ami a gyerekkel kapcsolatos, beleértve a rezsi és az otthoni ennivalók egy részét is.

Mert nekem ez így eleve kicsit furcsa, még akkor is ha lehet azt mondani, hogy "de hát van pénze akkor fizesse".

2. kérdés: Szóval nálunk ez így volt amíg kiskorú voltam, de amióta nagykorú vagyok azóta is ugyanaz az összeg van átküldve minden hónapban a rezsire meg a kajára, csak épp az a baj hogy azóta már minden mást saját külön pénzből fizetek, szóval a napközbeni kajámat vagy ha megyek valahova, stb. és mégsem vittük lejjebb az összeget, ezáltal szinte az egész rezsit és az itthoni kaja nagyobb részét én fizetem, nevelőanyukám alig dolgozik, havi 1-2 alkalmi munkája ha van.

(Ehhez képest amint valami pénzügyi dologra terelődik a szó rögtön összeveszünk, pl ha elmegyek vásárolni utána a visszajárót le szoktam tenni az asztalra, utána mégis csomószor számon kéri hogy hova tűnt és megsértődik ha mondom hogy már rég odatettem...)

És csomószor próbáltam már beszélni vele hogy számoljuk már ki hogy mennyit is kéne ténylegesen beadni a közösbe, de sose sikerült...

Szóval nem tudom, szerintetek ez normális dolog?

2014. jan. 5. 14:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Így úgy tűnik, ki vagy használva. Az első részt még meg is érteném, nem volt kereset, mégis magukhoz vettek, és ebből finanszírozták a kiadásaidat. A második rész alapján azt mondanám, a pénzedért kellesz.:( Nem tudom, hány éves vagy és mikor akarsz saját lábra állni, ha jól értem van saját kereseted is, esetleg nem tudsz lelépni? Így soha nem fogsz az egyről a kettőre jutni.
2014. jan. 5. 14:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kiskorú örököl, az nem úgy működik, hogy a gyámhatóság elzárja a pénzt, és csak ő férhet hozzá, miután betöltötte a 18-at? Pont azért, hogy a gondviselők ne tehessék rá a kezüket.

Szóval nekem ez így kicsit fura, hogyan férhetett hozzá az örökségedhez a nevelőanyád.

2014. jan. 5. 14:14
 3/4 A kérdező kommentje:

1. válaszoló: tervben van a költözés, csak az az egy baj van vele, hogy azért kicsit bűntudatom van mert a nevelőanyukámat azért eléggé anyukámnak tekintem, és nem tudom miből élne meg ha elköltöznék, bár szerintem ha összekapná magát meg tudná oldani, az igaz.

2. válaszoló: igen, hivatalosan így van, és a pénz egy részével így is lett, de egy másik részét egy másik rokon nevére írattuk (amíg nagykorú nem lettem), pont azért hogy lehessen belőle küldeni a plusz költségekre.

2014. jan. 5. 14:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Bűntudat ide vagy oda, kénytelen lesz a saját lábára állni és sajnos nem fog menni sértődés és balhé nélkül. Próbálj ne visszarettenni, tuti, hogy érzelmileg fog zsarolni.

1-es vagyok.

2014. jan. 5. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!