Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Félek elmondani anyumnak,...

Félek elmondani anyumnak, hogy meleg vagyok. Hogyan tudnék túllenni rajta?

Figyelt kérdés
27 éves, különélő meleg fiú vagyok, akinek most alakul egy kapcsolata is. Anyu már célzott rá egy párszor, hogy akkor is szeretne, ha esetleg a fiúkat szeretném, de én mindig gyorsan eltereltem a témát, mert leblokkoltam. Elhatároztam, hogy idén elmondom neki a dolgot, de iszonyú nehéz, egyszerűen nem tudom előtte kimondani. Mit tehetnék?

2014. jan. 1. 21:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
61%
Nemtudom mitől félsz, engemis fiúk érdekelnek, és nekem sokkal nehezebb a dolgom mert képtelen lenne elfogadni, és még kialakulóban lévő kapcsolatom sincs hogy átbeszéljem vele ezt az egészet. Szóval hosszú évek óta őrlődöm emiatt...
2014. jan. 1. 22:37
 12/23 anonim ***** válasza:
75%
mintha csak magamat olvasnám, az életkor is majdnem egyezik. a különbség, hogy az én anyum nem mondta, hogy akkor is szeretne, ha a fiúkat szeretem, sőt, mindig azt kérdezi, mikor nősülök meg :C na akkor én mit mondjak neki?
2014. jan. 1. 23:00
 13/23 anonim válasza:

Szerintem mond el neki!

írd le hogyan reagált kiváncsi vagyok!

2014. jan. 2. 07:12
 14/23 anonim ***** válasza:
Már rég elmondhattad volna neki, de jobb később mint soha. Tudom, nagyon jól mit érzel, hiszen meleg vagyok én is.
2014. jan. 2. 10:03
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Aki lepontozta a válaszokat, az legalább elélvezett?
2014. jan. 2. 17:26
 16/23 anonim ***** válasza:

# 15 Fölösleges ezen kiadnod..

vannak ilyenek s kész.. úgy vannak vele, ha már nem mernek beírni mert kimoderálják őket, inkább lepontoznak.. nevetségesek..

2014. jan. 2. 18:11
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez Nádasdy Ádám, hátha inspirál:

"Fogalmam sincs, mi a célja a Jóistennek azzal, hogy minden generációban 4 % körüli homoszexuális szaladgáljon, de — ahogy a püspök úr nemrég (más összefüggésben, de nagyon szépen) mondta: — a legjobb, ha belenyugszunk az Ő akaratába. Vagyis hogy minden generációban, minden országban, minden 25-ödik ember meleg.

Ami nem jelenti azt, hogy úgy is él. Nem könnyű melegnek lenni: plusz teher az, amit cipelni kell. Mintha a kiránduláson minden 25. gyereknek jóval nehezebb volna a hátizsákja. De ha egyszer fölcipelte a hegytetőre, joggal lehet büszke magára. Ezért jó melegnek lenni. Teljesítmény. Tudom, ez furcsán hangzik, hiszen senki sem akar meleg lenni, a melegséget senki sem választja. Majd bolond lenne egy lenézett, kigúnyolt csoport tagja lenni, ha volna más választása. Az él meleg életet, aki kénytelen belátni: nincs más útja. Akinek az örömhöz, az őszinteséghez, a méltósághoz csak ez az út vezet.

Vannak olyanok, akik ezt nem tudják vagy nem merik vállalni; még olyan férfi is van, aki roppant akaraterővel, esetleg pszichológusi vagy orvosi segítséggel átnevelteti magát heteroszexuálissá. Nyilván meg lehet tenni mérhetetlen erőfeszítéssel — de minek? Mi értelme egy ekkora áldozatnak? Mikor ugyanezt az energiát azonos nemű embertársai szeretésére, segítésére, vidítására használhatta volna. Kimondom őszintén: az ilyen önletagadást, önátnevelést én színtiszta önzésnek tartom: ahelyett, hogy cipelné az extra nehéz hátizsákját, ahelyett, hogy a sorstársainak adná a szeretetét (ideértve a szextől a létrakölcsönadásig mindent), inkább a saját bőrét próbálja menteni — de mitől is?... Arról nem beszélve, hogy az ilyen férfiak aztán gyorsan megnősülnek; hát nem irigylem azt az asszonyt, aki ilyenhez megy hozzá. A lányomat biztos nem adnám egy ilyen átnevelthez.

(Zárójelben jegyzem meg, hogy nemrég egy képviselőnő követelte a melegfelvonulás betiltását, és ehhez egy „Magyar Asszonyok Egyesülete” nevű szervezet is csatlakozott. Meg vagyok döbbenve ezen — ugyanis minket ők szültek! A magyar asszonyok! Hogy lehetnek ilyen elutasítóak a fiaikkal-lányaikkal szemben? És jobb, ha tőlem tudják meg a Magyar Asszonyok Egyesülete tagjai: akiket holnap szülnek, abból is minden 25. meleg lesz. Mit csinálnak azzal? Kidobják a szemétre? Ezek volnának a magyar asszonyok? Na nem. A magyar asszonyok szülték és nevelték az olyan kiváló melegeket, mint Báró Mednyánszky László, a festő; Ferencsik János, a nagy karmester; Thurzó Gábor, a kiváló író; a magyar asszonyok közt ott van az én anyám, a tiéd, a tiéd, a magáé, aki megszült és fölnevelt, és tudomásul vette, hogy melegek lettünk, és megmutatta, hogy az anyai szeretet mindennél erősebb, mert az nem válogat, és nem írogat a rendőrfőnöknek. Na ennyit ezekről.)

Jó dolog melegnek lenni, ha már muszáj. Jó azért, mert az ember valamilyen. Nagyon jó ám valamilyennek lenni! Sokan ezért irigyelnek minket. Titka van az embernek. Hiszen a mai világban melyik 18-20 éves fiatalnak van komoly, súlyos titka? Mint egy romantikus regényben: a Kőszívű emberben, a gonosz Plankenhorst lánynak titokban gyereke volt. Ilyen ma már nem sok van, de a melegség először mindnyájunknak ilyen. „Rólad tudják?” kérdezzük folyton. Nos, azt javaslom, hogy 20-25 éves kor fölött már lépjünk át (aki teheti) a romantikából a mai világba, és ne hordozzunk titkot: bújjunk elő, aztán akinek nem tetszik, hát ne beszélgessen velünk. És nehogy már bocsánatot kérjünk, hogy melegek vagyunk. Akarta a fene.

Azért is szép teljesítmény melegnek lenni, mert mindnyájan egyéni utat kellett, hogy megtegyünk idáig. A melegek csoportja más, mint a többi kisebbség, mert nem örökletes és nem továbbadható, nem tanítható. Ha a homoszexualitás öröklődne, azt már rég tudná a genetika, hiszen számos számos leszbikus nő szül, számos meleg férfinak születik gyereke (nekem is van fiatalkori házasságomból két remek lányom), mégsem mutatható ki ilyen összefüggés. Ezzel szemben ha mondjuk létezne a kékfülűek kisebbsége, amelyet mindenki megvet és kigúnyol, a kékfülű gyereknek akkor is támaszt jelentene, hogy apu is kékfülű, anyu is kékfülű, nagypapa, nagymama, testvérek, sőt a szomszédok, az egész alvég a faluban mind kékfülűek. A melegeknél ilyen nincs: mindegyikük egyedül jön létre, saját erejéből kell másodszor megszületnie a felnőtt meleg életre, s mindegyikük más-más utat tesz meg, amíg ebbe a kisebbségbe megérkezik, ahova az ösztönei, a vágyai, az érzelmei, a kötődései a helyét kijelölték."

2014. jan. 2. 18:26
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a félelem legtöbbször csak illúzió. Addig létezik, amíg az ember nem kezd el cselekedni. Utána visszanézve érthetetlen mitől félt az ember.
2014. jan. 2. 18:28
 19/23 anonim ***** válasza:
Honnan van ez a Nádasdy idézet? könyv? cikk? szívesen olvasnám az egészet.
2014. jan. 2. 21:46
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Évekkel ezelőtt ezzel a beszéddel nyitotta meg a melegfelvonulást. Ez a teljes úgy tűnik:

[link]

2014. jan. 2. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!