Ismerősöm volt feleségének a gyereke kapni fog árvaságit?
Figyelt kérdés
Ismerősöm sajnos meghalt, a volt feleségének van egy kb 5 éves lánya. A kislány az ismerősöm nevén van annak ellenére, hogy nem az övé a gyerek. Kapni fog a gyerek árvaságit?2013. dec. 5. 17:24
11/19 anonim válasza:
#8 vagyok. csak a lepontozás miatt kiegészítés: amúgy sem az állam pénze, szóval az állam pláne nem jár rosszul. hivatalosan elosztásnak nevezik. tehát az adókból begyűjtött pénz van elosztva erre arra amarra. az adózóknak meg megint nem oszt szoroz, hogy most tőzsdézésre, akármire költik el a pénzüket, vagy segítségre. így is úgy is elveszik az adózóktól. senkinek nincs haszna, vagy bukás ebből.
12/19 anonim válasza:
* és akkor már inkább költsék az adónkat a társadalomra, mint hogy vegyenek belőle maguknak egy új fullextrás kocsit.
13/19 anonim válasza:
Én azt hallottam, hogy aki nem dolgozott annak a gyereke nem kap árvaságit. Igaz ez?
14/19 anonim válasza:
az árvaságihoz feltétel bizonyos szolgálati idő megszerzése.
15/19 anonim válasza:
Az árvasági ellátás annak az összegnek a 25 %-a, amennyi nyugdíjat kapna az elhunyt. (Ha nem meghal, hanem 100 %-os rokkant marad).
Aki nem dolgozott, annak a gyereke nem fog kapni semmit.
16/19 anonim válasza:
nem 25, hanem 30%. ÉS lehet 60%, ha az életben maradt szülő megváltozott munkaképességű.
18/19 anonim válasza:
nem értem mégis mit zavar téged...
netán a szeretője voltál?
hihetetlenül rosszindulatú vagy, fujj...
19/19 anonim válasza:
Talán az 5 éves gyerek jár jól nem értem mért sajnálod atól a kislánytól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!