Hogyan győzzem meg, hogy letehessem az 50 köbcentis motorra a vezetési engedélyt?
Idén vagyok nyolcadikos, és ebben a hónapban töltöm a 14-et.
Már régóta leszeretném tenni, és most, hogy végre elértem a korhatárt, gondoltam ezt kérem majd születésnap-karácsony-ballagás stb. ajándékként.
De mikor szóba hoztam anyának hallani sem akart róla, mert "túl veszélyes". Én megértem, hogy félt, de ez egy engedély csak egyenlőre (már ha, sikeresen megszerzem)nem jelenti, hogy rögtön 100-al fogok száguldozni... Hiába mondtam el neki ezeket, nem támogatja. Én viszont tényleg leszeretném tenni... Szerintetek mit tehetek? Vagy veszett ügy? 14/L
amúgy meg, ha még meg is lesz a jogsid, mit kezdesz vele?
tuti nem lesz pénzed robogóra... ha meg kapsz is 1 robogót, miből tartod fent? GONDOLKODJ!
Kell ehhez különösebb indok?
Miért, amikor jogosítványt akarsz szerezni, akkor mondasz bármilyen indokot a "Szeretnék megtanulni vezetni" dolgokon kívül? Szeretném megtanulni, hogyan kell robogót vezetni, és nyáron esetleg leugorni vele (vannak 1-2 évvel idősebb barátaim akiknek már van) a barátokkal a Balatonra, iskolába járni vele és hasonlók. Egyszerűbb, nem kell a mellettem álló hónalját szagolgatni a buszon 1 órán keresztül.
Szerintem teljesen normálisan fogalmaztam meg a kérdést, nem értem miért kell így válaszolni, és csak belém kötni.
Lány vagyok... igen, és? Kevesebb jogom lenne robogóra ülni és azzal jönni-menni a városban?
Anyagi hátterünk lenne robogóra, a tanfolyamra és a motornak a karbantartására is. Nem értem miért kell rögtön feltételezni, hogy anyagi háttér nélkül vágnék bele. Ha nem lenne rá pénz, fel se hoztam volna.
Valahol megértelek téged de minek?
Akkor inkább "rendes" jogsit szerezz amivel autót vezethetsz, mert ez a robogó csak egy ideiglenes állapot.
Ráköltesz a vizsgára, könyvekre, robogóra mindent, aztán majd veszel egy kocsit, és kezdj mindent előröl. (jogsi beszerzés, autó vásárlás) A 2 között van vagy 4-5 év különbség.
Bár meg is értem a szüleidet, mert míg a kocsinál biztonsági öv, légzsák, meg kasztni van ami véd, addig robogón, csak kapaszkodsz a kormányba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!