Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én miért csak használt dolgoka...

Én miért csak használt dolgokat kapok, míg az öcsém újakat?

Figyelt kérdés

Előre leírom, hogy apukám nagyon sokat keres.

Az öcsémnek évente megveszik a legjobb telefont, míg én a 18. szülinapomra kaptam egy 20.000 ft-os használt 2 éves telefont (a régi telefonom 6 éves volt, mert nekem minek új).

Az öcsém valami nagyon gyors számítógépet kapott tavaly, én meg egy használt laptopot, aminek hibás a monitora (néha teljesen zöld vagy piros..), nem működik az usb, 30 perc után kikapcsol, mert felmelegszik..

Az meg csak hab a tortán, hogy múlt héten a szülinapomkor kapott ő is valamit. Na de ő egy 60000 ft-os márkás órát kapott, pedig nem is neki volt szülinapja:(

Neki hetente adnak pénzt ruhára, cipőre, táskára, míg én kb fél évente megyek el turiba vásárolni, akkor is csak 5000 ftot kapok, és könyörögnöm kell érte!!

Nagyon elegem van, a szülinapos dolog nagyon betett.. Meggyűlöltem őket.. (amúgy a telefon alig működik, de "jó az neked, vagy nem??"...)

2013. okt. 30. 17:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Sajnos valamiért nem szeretnek a szüleid. Talán nem olyan lettél, amilyen gyerekre vágytak. Más természetűre, esetleg jobb tanulóra vágytak.

Egyesek képtelenek ezen túllépni, és ilyen mostohán bánnak a gyerekkel.

2013. okt. 30. 18:10
 12/21 anonim ***** válasza:
95%

Tényleg nekem is az jutott eszembe, hogy talán nem is az övék vagy:)

Nos ha nem tudsz velük értelmesen beszélni akkor elég egyszer jó alaposan konkrét és megcáfolhatatlan dolgokat az arcukba vágni és elmondani a véleményedet.

Normális választ nem fogsz kapni mert alkalmatlanok rá de legalább te is kiadtad a magadét, ami a léleknek egy picit jót tesz.

Ezek után ne fogadj el semmit de ha dolgozni kezdesz ne is adj semmit.

A telefont meg add vissza mondd azt, hogy ha ilyen príma a teló szerintük akkor tartsák meg és használják. Ha nem képesek a két gyereküket egyformán kezelni akkor ne erőlködjenek mert nem vagy te valami lábtörlő, aki csak azért van, hogy alázzák.

Egyébként felhívnám a figyelmed valamire, amit már nagyon sokszor tapasztaltam:

Vannak emberek, akik olyan furcsa és defektes lelkivilággal rendelkeznek, hogy mindig a rossz gyerek a jó.

Előtte elkényeztetik, aztán visszakapják!

Barátnőm nagymamája dettó ugyan ez. Két fia van. A barátnőm apja meg a bátyja.

A barátnőm apja normális, dolgozik, nem iszik, ő ápolja a nagymamát.

A nagyobbik tesó, munka nélküli, alkoholista, ordít az anyjával, mint a sakál, néha megrángatja úgy, hogy napokig nyoma marad, és olyanokat mond neki, hogy este megfojtja a párnával és még sorolhatnám. Ha ez a rendőrség elé kerülne elég lenne egy látlelet, már rég a sitten rohadna.

És láss csodát: ő a kedvenc, ő a mama szeme fénye a rendőrséget véletlenül sem hívja ki rá.

A barátnőm és az apja védik meg. Hiába mennének bárhova a nagyika mindent letagadna meg is mondta, hogy ne is próbálkozzanak.

Viszont a barátnőm apja a rossz, akit mindennek elmond, aki sose elég jó, akibe mindig beleköt! Miért? Ki tudja, ki lát bele az ilyen beteg fejekbe?

Az öcséd egy életképtelen, elkényeztetett kölyök lesz, aki mindig másokon fog élősködni mert ezt tanulta, így szokta meg és ebből a kényelemből pláne ilyen tahó környezetben felnőve lehetetlen lesz neki kitörni. Ha valamit nem fog megkapni akkor abba bele fog rokkanni mert megszokta, hogy mindent megkap a semmire, nincs értékítélete mert nem dolgozik meg semmiért. Nem is lesz és a munka se lesz kóser neki.

Az ilyenek mind így végzik.

Ha valami vackot kapsz dobd vissza nekik, és mond meg, hogy ne kezeljenek téged különállóként.

Aztán vond ki magad a családi életből, tanulj, törekedj, építsd az életed és derűs nyugalommal figyeld, hogy az öcséd, hogy fog a fejükre nőni és alájuk rakni. Mert tiszteletet sem tanul az fix, tehát ő sem fogja tisztelni a szüleit magától értetődőnek veszi a gondoskodást. Ha maga marad szarban lesz ha csak nem talál valami ostoba libát, aki tovább folytatja, amit anyuka, apuka elkezdett.

2013. okt. 30. 18:11
 13/21 anonim ***** válasza:
88%
Kérdezd meg a szüleidtől, hogy ki az igazi apád... Nem mondom, hogy nem apukád az igazi, de hátha szíven üti őket a dolog.
2013. okt. 30. 18:34
 14/21 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem mutasd meg ezt a kérdést a válaszokkal. Talán, ha meglátják, hogy annyira fukarok veled szemben, hogy a többség azt gondolja, hogy nem is az ő gyerekük vagy, elgondolkoznak kicsit.
2013. okt. 30. 18:40
 15/21 anonim ***** válasza:
49%
Ahogy megfigyeltem, ez nagyon sok családban valahogy ilyen ferdén van. A feleségeménél is. És még sokkal roszabbul.
2013. okt. 30. 18:41
 16/21 anonim ***** válasza:
77%
Nem vagy lány véletlenül?
2013. okt. 30. 20:33
 17/21 anonim ***** válasza:
78%

Nem vagy te ellenkező nemű véletlenül kérdező? Mert lehet ott van a kutya elásva, hogy nem az álom nembe tartozol.

Pl fiúnak akartak de lány lettél

2013. okt. 30. 20:37
 18/21 anonim ***** válasza:
49%
Nagy valószínű, hogy nem szeretnek.
2013. okt. 30. 20:43
 19/21 anonim ***** válasza:
Nemrég volt egy ugyanilyen kérdés csak lánytestvérekkel.
2013. okt. 30. 21:17
 20/21 anonim ***** válasza:
Bocs hogy ezt írom de valamiért szerintem sem szeretnek.Látják hogy rosszul esik és kiröhögnek... Nem gondolnám hogy a te hibádból.Lehet nem feleltél meg valami irreális elvárásnak. (pl.: lány lettél de fiút akartak) Esetleg az is lehet hogy nem ők a szüleid, sajnos más tippem nagyon nincs.Sajnos én szüleim is ilyenek.Én nekem 18. születésnapom volt nemrég de nem kaptam semmit.A 17-dik eszükbe se jutott... Valahogy próbálj elköltözni otthonról minél hamarabb.Kollégium esetleg albérlet jöhet szóba.Sajnos én is ebben a helyzetben vagyok. Végre betöltöttem a 18at de nem tudok elmenni sehova :(
2013. okt. 31. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!