Mit tegyek, hogy elengedjenek?
Gondolj bele a szüleid helyzetébe: te engednéd a gyerekedet kimenni egy olyan emberhez egy idegen országba, akit eddig még ő maga se látott?
Azért ez elég durva. Szerintem a minimum, hogy webkamerán beszéljetek, és ne egyedül menj ki, hanem legyen veled valaki ismerős (nagynéni, unokatesó, szülő..). Hidd el, ha menne veled valaki, valószínűleg elengednének, de így ez nem biztonságos.
Ha te fizeted az utat, mivel nagykorú vagy, odamész ahova akarsz. Nem tartóztathatnak fel. Viszont ha tőlük kérsz pénzt, akkor eldönthetik, mire adják. Egyébként szerintem sem biztonságos a vakvilágba elmenni. Elhiszem, hogy kedveled a lengyel barátnődet, de sokszor nagyon más a valóság és amit valaki mutat magából. Nagy bajba is keveredhetsz, és esetleg abból már senki nem rángat ki. Tudom, 18 évesen nehéz elfogadni, hogy más dönt még helyetted, de tényleg nincs élettapasztalatod.
A fiúhoz: tudod, ahhoz nagyon kell ismerni a másikat, hogy elmenj vele egy idegen országba, és megbízz benne, hogy nem hagy cserben az első adandó problémánál. Az az igazság, hogy nem tudhatod, hogy reagál bajban.
Lengyelül tudsz? Krakkó lakosai sem a nagy angol/német nyelvtudásukról híresek. Ha baj van, kell a nyelvtudás.
Természetesen mindent én fizetnék, van rá pénzem. A nyelvtudásom angolból jó, a lány családjából többen is szinte anyanyelvi szinten tudnak magyarul, ők is segíthetnének, ha valamit nem tudnék. Az egyetlen nem dolgozó rokonom az unokatestvérem, akit nemrég műtöttek, így nem hiszem, hogy nagy kedve lenne jönni. csak bejelentem, hogy megyek jó lenne, de nem akarom hónapokig azt hallgatni, hogy "Miért nem beszéltél velünk? Megbeszélhettük volna. stb" (A fiút nem vinném magammal.)
Azért köszönöm a válaszokat mindenkinek, még próbálkozok, hátha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!