Hogyan vehetném rá édesapámat, hogy találja fel magát egy kicsit jobban a számítógép világában?
Hallottam már olyanról, hogy az idősebb generáció nem igazán boldogul a számítógéppel, nem tudja/akarja megtanulni. Így van ez édesapámmal is, aki bár nagyon sok területen okos ember (két céget vezet, jól ismeri az adó- és jogszabályokat és remek üzleti érzéke van), mégis a számítógép kezelését nem tudja rendesen megtanulni. Ha valamit nem tud, akkor engem hív, sokszor egymás után többször is.
A múltkor is moziban voltam, nyolcszor hívott, már azt hittem valami baj van, de kiderült, hogy nem tudja, hogyan kell egy új mappát csinálni. Többször előfordult, hogy az egyetemi előadások alatt, nyaralás alatt, programjaim alatt is ilyenekkel keresett. Amikor tudok, szívesen segítek neki, de ha munkahelyem és saját családom lesz, nem lesz mindig időm neki segíteni.
Próbáltam elmondani ezt neki, de azt mondta, majd akkor is tudok neki segíteni. Mindig megmutatom/elmondom neki, hogy mit hogy kell, de ha figyel rám, akkor sem jegyzi meg. Egy ideig apró papírokra írtam fel, hogy mit kell csinálni, és a gép mellé tettem, de ezek se használtak, ugyanúgy hív azóta is. Mit tegyek?
Ha már ennyi mindent megtettél, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy pont azért csinálja, mert ténlyge mindig segítesz neki.
Én apukám is hasonló volt, minden szgépes "gond" miatt engem ugráltatott (pl. írjak be egy url-t a böngészőbe...)
Aztán elköltöztem, azóta valahogy neki is mennek a dolgok :)
Még a könyvjelzőket is megtanulta használni.
butulj le. termeszetesen nem szo szerint. nekem a nagyapam ilyen.
minden aprosaggal engem hivott. aztan szepen lassan elkezdetm en is "butulni", azaz kerdez barmit a valaszom: "Bocsanat de fogalmam sincs" "Nem tudom" "Majd utananezek es HA talalok valamit visszaszolok"....
termeszetesen csak fokozatosan. nem kell lapattintani mindent egybol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!