Gyerekeim törvényes, kétheti láthatását tilthatja-e az anyuka?
most mondta a háziorvosom hogy én egy rózsaszín elefánt vagyok hat lábbal..
elhiszed? :)
Megdöbbentő, hogy még egy gyerekorvos is képes olyan tanácsot adni, hogy egy szülő ne látogassa a gyerekét!
Követeld a láthatást és beszélgess sokat a fiaiddal. Próbáld finoman kiszedni a fiadból, mi lehet a helytelen viselkedés oka. Lehet, hogy kevés neki a két hetente láthatás. Az is lehet probléma, hogy a veled töltött időt a gyerekek úgy élik meg, hogy csupa "móka, kacagás", míg az anyával töltött idő tele van "nem szeretem" feladatokkal, kötelességekkel, így az a képzet alakulhat ki a fiúkban, hogy apával lenni sokkal jobb. Nagyon nehéz helyzet ez, hiszen nyilván igyekszel azt az 1-2 együtt töltött napot szép, kellemes dolgokkal kitölteni, de az biztos hasznos lenne, ha Te is beszélgetnél a fiúkkal a viselkedési problémákról, ha elmondanád nekik, mennyire helyteleníted, ha az iskolában panasz van rájuk.
Kizárt, hogy a távolmaradásod segítene, épp ellenkezőleg. Egy gyereknek a legfontosabb, hogy a szülei feltétel nélkül szeressék, mindig számíthassanak rájuk, de azt is el kell nekik mondani, ha a viselkedésük miatt neheztelsz.
(2 fiút nevelő anya)
Kizártnak tartom, hogy egy praktizáló gyerekorvos olyan tanácsot adott volna a nejednek, hogy a gyerek magatartás problémáira az volna a megoldás, hogy "büntetésből" ne láthassák az apjukat! Ez non szensz! Inkább beszélgess el te is a gyerekekkel, hogy mi a gond. Nem írod hány évesek, lehet kamaszodik és akkor teljesen normális a viselkedése. Le kell fektetni neki a játékszabályokat, amik között lavírozhat és annyi.
Nem lehet az asszony orrolt meg rád valamiért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!