Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyerekeim törvényes, kétheti...

Pezsgő kérdése:

Gyerekeim törvényes, kétheti láthatását tilthatja-e az anyuka?

Figyelt kérdés
A bíróság válásomkor kétheti láthatást állapított meg, amit azóta is rendszeresen betartok, ilyenkor a gyerekekkel sokat játszom, odafigyelek rájuk, ellátom őket. A gyerektartást is úgy fizetem, ahogy arról a bíróság előtt megállapodtunk. A volt feleségem a napokban írt egy sms-t, miszerint jó lenne, ha hanyagolnám egy kicsit a két fiamat, mert a nagyobbik sajnos rosszul viselkedik az iskolában, és otthon sem szófogadó. Ezt állítólag a gyerekorvos javasolta neki, és azt is, hogy a kisebbiket se hozzam el, mert a testvéreknek nem tesz jót, ha különválasztják őket akár egy napra is. Az is írta még, hogy mivel a gyerek szerinte motiválható azzal, hogy ha nem viselkedik megfelelően, akkor nem láthatja az apját, legjobb lenne, ha egy kis ideig nem jelentkeznék. Véleményem szerint pedig pont akkor fordul be a gyerek, ha nem találkozhatunk, mert szeret velem lenni. Nem büntetheti az anyja sem őt, sem a testvérét azzal, hogy nem örülhetünk egymásnak. Hová fordulhatnék ez ügyben? Attól félek ez csak ürügy arra, hogy elszakítsanak a gyerekeimtől. A bírósági végzésben foglatakat felülbírálhatja egy gyerekorvos véleménye?

2013. szept. 29. 09:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Valóban nekem kellene elsősorban lépnem ez ügyben, de szerintem a bíróság egy szakértői vélemény hiányában nem tilthat el a gyerekektől sem végleg, sem ideiglenesen. A gyerekorvos valószínűleg nem számít független szakértőnek, a bíróság így az ő szavára nem adhat.
2013. szept. 29. 10:02
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

most mondta a háziorvosom hogy én egy rózsaszín elefánt vagyok hat lábbal..

elhiszed? :)

2013. szept. 29. 10:05
 13/17 A kérdező kommentje:
Neeeeem!
2013. szept. 29. 10:05
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Megdöbbentő, hogy még egy gyerekorvos is képes olyan tanácsot adni, hogy egy szülő ne látogassa a gyerekét!

Követeld a láthatást és beszélgess sokat a fiaiddal. Próbáld finoman kiszedni a fiadból, mi lehet a helytelen viselkedés oka. Lehet, hogy kevés neki a két hetente láthatás. Az is lehet probléma, hogy a veled töltött időt a gyerekek úgy élik meg, hogy csupa "móka, kacagás", míg az anyával töltött idő tele van "nem szeretem" feladatokkal, kötelességekkel, így az a képzet alakulhat ki a fiúkban, hogy apával lenni sokkal jobb. Nagyon nehéz helyzet ez, hiszen nyilván igyekszel azt az 1-2 együtt töltött napot szép, kellemes dolgokkal kitölteni, de az biztos hasznos lenne, ha Te is beszélgetnél a fiúkkal a viselkedési problémákról, ha elmondanád nekik, mennyire helyteleníted, ha az iskolában panasz van rájuk.

Kizárt, hogy a távolmaradásod segítene, épp ellenkezőleg. Egy gyereknek a legfontosabb, hogy a szülei feltétel nélkül szeressék, mindig számíthassanak rájuk, de azt is el kell nekik mondani, ha a viselkedésük miatt neheztelsz.

(2 fiút nevelő anya)

2013. szept. 29. 10:08
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor menj a bíróságra jelentsd be és a volt feleséged megüti szépen a bokáját.
2013. szept. 29. 10:13
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen szíves válaszaitokat és véleményeiteket, sokat segítettetek. :)
2013. szept. 29. 10:36
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Kizártnak tartom, hogy egy praktizáló gyerekorvos olyan tanácsot adott volna a nejednek, hogy a gyerek magatartás problémáira az volna a megoldás, hogy "büntetésből" ne láthassák az apjukat! Ez non szensz! Inkább beszélgess el te is a gyerekekkel, hogy mi a gond. Nem írod hány évesek, lehet kamaszodik és akkor teljesen normális a viselkedése. Le kell fektetni neki a játékszabályokat, amik között lavírozhat és annyi.

Nem lehet az asszony orrolt meg rád valamiért?

2013. szept. 29. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!