Hány éves koromig kell apámhoz járnom?
16 éves vagyok, szüleim 1 éves koromban váltak el, apám fizeti rendesen a gyerektartást, és 4 éves koromtól a láthatást is "igénybe veszi", más kérdés,hogy addig nem is keresett. 12 éve járok hozzá,de úgy értelmét nem látom,egyrészt apám variálja állandóan sosem kéthetente vasárnap visz,hanem amikor neki jó és akkor ugorjak én...
Csak hát már kezdek felnőni hétvégenként lenne más programom is ,mint hogy nála jópofizzak.. utálom a feleségét(a feleségét magáznom kell!), és ez kölcsönös is meg az ő nevelt fiát is, apámat se különös bírom,de elviselem azt az egy napot mert hát az apám,de ő is így van velem.. erre példa,hogy szülinapomon fel se köszöntött,nem hogy még esetleg ajándékot kapjak tőle..
szóval a kérdésem az lenne,hogy meddig kell járnom hozzá? azt tudom,hogy a tartásdíjat addig kell fizetnie amíg nappalin tanulok, ugyanaddig járnom is kell hozzá? megtagadhatom a láthatást?
előre is köszi a válaszokat :)
Eddig is akkor illett volna járnod hozzá, amikor neki és neked is időd van, nem kéthetente. Ebben anyukád is hibás.
Akkor a kapcsolatotok is jobb lenne.
értem,köszi a választ :)
és ugye akkor a tartásdíj meg a láthatás nem függ össze? mert faterom úgy van vele,hogy "ha már fizetek,akkor legyen nálam is"..
a tartásdíjat köteles fizetni akkor is,ha én nem megyek hozzá vagy csak nagyon ritkán( pl.:ünnepek) ?
A GYEREKtartást az apa minden esetben köteles fizetni a gyerek 18 éves koráig, a láthatástól függetlenül.
VISZONT 18 éves kor fölött már nincs gyerektartás, hanem ROKONtartás az, ami jár addig, amig a gyerek nappali taogzaton az elsö képzettségét megszerzi, KIVÉVE, ha a gyerek érdemtelen erre. AZ érdemtelenség az az, ha a gyerek nem tanul megfelelöen, illetve önhibájából NEM tartja a kapcsolatot a szülövel.
Az utolsó jól írja. 18 éves korodig jár e gyerektartás ami független attól hogy látogatod apádat vagy sem. Azt fizetnie kell. Utána rokontartás jár, de ha te minden ok nélkül úgy döntesz nem vagy hajlandó az apáddal kapcsolatot létesíteni (nem kötelező) akkor apád érdemtelenségre hivatkozva megvonhatja a rokontartási díjat..
Oknak az nem megfelelő hogy ki nem állod a feleségét mert magáznod kell.. ennél azért nyomosabb ok kell.. (ahogy az sem ok hogy nem adod szülinapodra ajándékot.. Gondolom te sem köszöntötted fel apádat a szülinapján)
utolsó! :)
a feleségét nem csak ezért utálom ez a legkisebb bajom vele!
meg kell cáfolnom az utolsó állításod.. de igenes felhívom szülinapjakor mert az apám!! tény,hogy ajándékot nem veszek,de nincs keresetem nem tudok miből venni neki..
de köszönöm a válaszokat, megértettem :D
tehát két évig még fogok kapni pénzt utána meg nem.. lényegében erre is számítottam, csak hát 10.osztályosan fogom betölteni a 18-at, és azt hittem,hogy ameddig nappalin tanulok addig kapom azt a pénzt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!