Veletek hogy zajlott az anya-lánya beszélgetés?
Nálam sem volt. Néha próbálkozott, de az is akkor volt, amikor menstruáltam már, és a suliban is szinte mindenféle ilyen órán túl voltunk már.
17/L
Nem emlékszem különösebben ilyen beszélgetésekre. Mondjuk az én anyám eléggé prűd. Velem sosem beszélgetett szexről, védekezésről úgy konkrétan. Mindent a nővéremmel beszéltem meg leginkább, ha volt kérdésem, vagy egyszerűen csak érdekelt 1-1 dolog. Anyu mindig is zavarban volt ha erről beszélgettünk és épp hallotta. Ilyenkor inkább elvonult stb.
Ha szeretnél anyuddal beszélgetni, akkor szerintem ülj oda hozzá, és kezdj bele, vagy kérdezz tőle bátran. Úgyis látni fogod, hogy kapható-e rá, vagy inkább hárít. :)
Nem tudom hány éves voltam pontosan, de nekem elmondta ezeket a női dolgokat. Szerintem 9-10 éves lehettem, mert 11 évesen amikor "nagylány" lettem, egyáltalán nem ijedtem meg. Tudtam, hogy ez egy természetes dolog, és hogy mi a teendőm. De volt egy otársam, akinek a suliban jött meg, és teljesen bepánikolt, hogy mi történik vele.
Felvilágosítás is volt egy kicsi, de akkor már szinte mindent tudtam. Anyám csak kiegészítette.
A tesóm, aki most 16 éves, már eleve mindent tudott, mert engem is kérdezgetett, meg anyánkat is. Na meg persze minden hónap 28. napján megakartam halni (még ma is), így hamar megtudta, hogy mi ez, félt is tőle.
Szerintem nyugodtan kezdeményezz te egy ilyen beszélgetést. Most így belegondolva, nem is tudom én hogyan csinálnám a lányommal, lehet hogy anyukád zavarban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!