Miért él még mindig ez a sztereotípia, hogy a szegény családoknál hatalmas a boldogság és a szeretet, a jómódú, tehetősebb, vagy gazdag szülőknél meg csak a pénz van, szeretet nincs?
Szerintem a legtöbb szegény ezzel akarja nyugtatni magát,hogy náluk legalább szeretet van.
Nem szégyen ha valaki szegény,de ezt a párhuzamot nem értem.
A pontozás alapján látom, nehéz elfogadni az igazságot, hogy a szeretetet jelenléte egy családban nem az anyagi helyzettől függ, élhetnek szeretetben vagy szeretetlenségben akár gazdagabb, akár szegényebb családok. Gondolom, itt a legtöbben nagyon jó anyagi helyzetben vannak és nem tudják, hogy ha valaki nem gazdag, az még nem feltétlenül azt jelenti, hogy nincs mit enni, nincs mibe öltöztetni a gyereket, vagy télen nincs mivel fűteni, stb.
Én szegényebb családban nőttem fel: boldogan. Később jobban kezdtünk állni anyagilag, sőt...! Sajnos ez sok idegeskedéssel, stresszel járt, a családi béke és sajnos néhány családtag egészsége is ráment.
Szóval én most picit a másik oldalát világítom meg a dolognak, nem biztos, hogy a jó anyagi helyzet boldogságot hoz. Természetesen a nagyon rossz anyagi helyzetre ugyanúgy rámehet a családi béke, vagy az egészség. De a szélsőséges helyzetektől eltekintve nem feltétlenül ettől függ a boldogság. Tudom, mert tapasztaltam.
Tudom, ezért most megint le fognak pontozni a szemellenzősök, mert ez a kérdés arról szólna, hogy szidjuk kicsit a szegényebb réteget, de nincs sok értelme.
Nem kell semmilyen párhuzamot vonni a gazdagság/szegénység és a boldogság közt (ismétlem a szélsőséges helyzetektől eltekintve, pl. hajléktalanság, éhezés). Sem a szegényebbek javára, de a gazdagokéra sem.
8-as voltam.
Tudom, ezért most megint le fognak pontozni a szemellenzősök, mert ez a kérdés arról szólna, hogy szidjuk kicsit a szegényebb réteget, de nincs sok értelme.
Egyáltalán nem erről szólt a kérdés,én szintén szegényebb családban nőttem fel,boldogtalanul,szeretet nélkül . Ezért kell röhögnöm mikor szenttül állítják,hogy a szegénység= hatalmas mindent elsöprő szeretet
gazdagság,vagy akár csak jómódúság= felszinesség,erkölcstelenség,érzelmi sivárság,elkényeztetettség stb
szerintem itt felesleges általánosítani. az ember mindig próbálja leküzdeni a kognitív disszonanciát.
a szegények folyton a szeretettel takaróznak, de azt bizony nem lehet megenni. bár szeretet nélkül egyetlen család sem működik, viszont az sem hátrány ha az anyagi biztonság is megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!