Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleimnek el sem mondjam,...

Szüleimnek el sem mondjam, hogy férjhez megyek?

Figyelt kérdés

Külföldön élek a párommal. Én ugye Magyaországról jöttem, a barátom meg megint egy másik országból. Ismerjük egymást már pár éve, fél éve már együtt is élünk. A papír csak azért kellene, hogy hivatalos legyen, egyébként nem sokban változna az életünk. Kb. heti 3X beszélek Magyarországon élő édesanyámmal. Tudja hogy együtt vagyok a barátommal, viszont ő még nem találkozott vele. Mi egymásközött angolul kommunikálunk, a családomban rajtam kívül senki nem beszél angolul. Majd Karácsonykor szeretném ha a párom is velem tartana Magyarországra.

A gondot az okozza, hogy a szüleim nem akarnak meglátogatni, vagy a pénz a kifogás, vagy hogy ők már öregek a repüléshez. Tehát nem lennének jelen az esküvőmön. Egyébként csak egy gyors polgári esküvőt szeretnénk, felhajtás nélkül. A párom szülei sem lesznek jelen, csak az a pár unokatestvére aki itt kint él. Plusz az itteni barátok. Viszont édesanyám elkezdi, hogy ő nagyon megharagudna, ha nélkülük lenne az esküvőm. Azt találta ki, hogy ha szeretem őket, akkor Magyarországon esküdjünk. Nem érti meg, hogy én ebben az országban szeretnék, ráadásul a párom egy szót sem ért magyarul. Anyum azt mondja, hogy ha így megyek férjhez, akkor nem szól többé hozzám. Közben kiderült, hogy édesapámnak "el sem merte mondani" hogy együtt élek egy férfival. Tehát neki még váratlanabb lenne.

Már úgy gondolom, az lesz a legjobb ha nem is közlöm velük, hogy férjhez megyek.

2013. aug. 8. 14:52
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
26%

A helyedben én azt csinálnám, hogy nem szólnék az esküvőről. Nem is gondolnának rá, hogy van, mivel nem vagytok olyan régóta együtt. Keljetek egybe, karácsonykor pedig repüljetek haza és mutasd be mindenkinek a barátod.

Később pedig, ha jövő nyáron vagy akármikor hazautaztok, tartsatok egy kis szertartást. Vegyetek fel valami könnyű és elegáns ruhát, és tartsatok egy ebédet kellemes hangulatban.

2013. aug. 8. 18:47
 12/26 anonim ***** válasza:

Nem lehetne valami kompromisszumot kiötölni?

Egyébként számomra furcsa,hogy egyikőtök szüleit sem hívnátok meg,de a barátokat igen.Tudom ez én vagyok,de nekem családom jelenléte sokkal fontosabb volt márciusban,mikor férjhez mentem,mint a barátoké.Nem szép dolog anyukádtól,hogy zsarol,de valahol megértem.Egy szülőnek fontos,hogy részt vehessen a gyermeke esküvőjén.

2013. aug. 8. 23:18
 13/26 anonim ***** válasza:
Volt már rá példa a családunkban. Mivel a süzleid nem utaznának, ezért meg kell érteniük.
2013. aug. 19. 20:21
 14/26 anonim ***** válasza:
8%

Na itt van meg egy one way ticket to the Eu

Aki gyorsan hozzamegy egy muszlim pasihoz

Tudod az o kulturajukban eskuvo szulok nelkul nem is ervenyes es meg a kutyak is ennel nagyobb tiszteletet kapnak.

Csak baratai egy no sem a csaladbol nagyon gyanus dolog.

Az o kulturajukban a csalad az elso a legfontosabb.!!!

Ha igy vesz el nem tisztel es te sem tiszteled a szuleidet ha nem lesznek ott.

2013. aug. 19. 20:28
 15/26 anonim ***** válasza:
55%

"Templomi esküvőt nem szeretnénk, mert a barátom nem keresztény."

Hanem??

Arab? Néger? Eszkimó? ...

Na akkor itt van a kutya elásva???

2013. aug. 19. 20:42
 16/26 anonim ***** válasza:

Lehet ateista is.

A kérdező nem nagyon tiszteli a szüleit, miért nem képes őket meglátogatni barátostul?

2013. aug. 19. 22:08
 17/26 anonim ***** válasza:

(ha meglátogatja lehetne két helyen esküvő, biztosan van erre mód

a férfi családja hol van?)

2013. aug. 19. 22:10
 18/26 anonim ***** válasza:
Hagy talalgassak ferj szulei : marokko alerije torokorszag tunezia??
2013. aug. 19. 23:08
 19/26 A kérdező kommentje:

A párom szülei nem az utolsó kommentelő által felsorolt országokban élnek. Lényegten egyébként. Tényleg azért nem szeretnénk templomi esküvőt, mert ő muszlim. Bár inkább ateista, mert nem érdekli a vallás és istenben sem hisz. Én ateista vagyok. Tehát nem szeretnénk csak a látszat kedvéért templomi esküvőt.

Az a baj, hogy anyum szerint vagy Magyarországon esküszünk, vagy inkább sehol. Itt viszont itt lenne a párom családja, mármint az unokatestvérei és a nagynénje, akivel én is nagyon jó kapcsolatban vagyok, szinte második édesanyámnak tekintem, plusz az összes barátunk. Magarországon meg az én szüleim, plusz maximum 3 ember még. Szeretném, hogy a szüleim jelen legyenek, de nem szeretnénk Magyarországon esküdni. Itt van már az életünk.

Egyébként ami egyik korábbi válaszoló írt, hogy náluk nem nézik semmibe az ilyen esküvőt, ez nem igaz.

2013. aug. 20. 14:42
 20/26 Monik@ válasza:
100%
Fogadok Angliában éltek es pakisztáni vagy albaniai a parod es nem is a csaladoddal van baj, hanem szegyenled a származását vagy esetleg valami vízum probléma van!!!! Egyébként nem értem hogy miért nem lehetne otthon azok kedvéért akik felneveltek??
2013. aug. 20. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!