Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fordulhat e ilyen miatt a...

Fordulhat e ilyen miatt a gyámhatósághoz?

Figyelt kérdés
Szüleim elváltak, ennek már több éve. Van két tesóm, egyikük kiskorú. Mindegyiküknek már van élettársa. Mi Anyuval élünk, viszont most Anyu elment 3 hétre nyaralni az élettársával külföldre. De közben húgomat elengedte a barátnőjéhez nyaralni 2 hétre (akik mellesleg nagyon rendes, normális család).. és Apu most avval fenyegetőzik, hogy elmegy és feljelenti Anyut a gyámhatóságon, merthogy hogy engedhette el oda 2 hétre és hogy közben itt hagyta. Igen, de a két nagykorú dolgozó testvérével. Na meg hogy most ő nem láthatja addig. Ahhoz képest, hogy én és testvérem is kiskorúak voltunk mikor elváltunk elég jó körülmények között élünk. Igaz van felvett kölcsönünk amit még akkor vettünk fel mikor Anyu az ő keresetéből tartott el minket. De így három keresettel már jóval könnyebb. Még evvel fenyegetőzött, hogy felvette a kölcsönt felelőtlenül és majd nem tudjuk visszafizetni akkor elviszik a házat stb.. és hogy rossz példát mutat a gyereknek, hogy elmegy ennyi időre. Ezért elvehetik Anyut a testvérem? Vagy csak üres fenyegetés ez?!
2013. aug. 7. 22:14
 1/10 A kérdező kommentje:
Mindegyiküknek már van élettársa. (szüleimre vonatkozóan írtam, mielőtt még valaki.. :)
2013. aug. 7. 22:15
 2/10 A kérdező kommentje:

elváltunk javítom elváltak. Elnézést az esetleges hibákért, de a pillanat hevében íródott a szöveg.

Anyutól*

2013. aug. 7. 22:17
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem hiszem bár az tény ha a láthatást ez befolyásolja akkor illet volna megbeszélni vele, hogy a láthatást átteszitek más időpontra.
2013. aug. 7. 22:19
 4/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha úgy nézzük ezzel az apai láthatását korlátozta azzal pedig természetesen fordulhat gyámügyhöz.
2013. aug. 7. 22:24
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen, ezazz hogy Anyu nem szólt neki hogy húgom elmegy. :S Húgom viszont igen, de nem kérte ki Apu véleményét a dologról, mert tudta hogy nem engedné el annyi időre. Én is próbáltam amúgy lebeszélni, de annyira makacs. Összeveszni, haragban lenni vele pedig nem akartam ez miatt.
2013. aug. 7. 22:26
 6/10 A kérdező kommentje:
Ezért most le akarjuk beszélni nagyobbik testvéremmel őt, hogy jöjjön haza pár nap múlva, mert ha tovább marad nagy patália lesz itthon.. :S
2013. aug. 7. 22:30
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem üres fenyegetés. Ha a gyámhatósághoz bejelentés is érkezik, mit tudnak meg? Anyuka nem veszélyeztette a gyereket, jó helyen volt. Komolyabb következménye nem hiszem hogy lesz.
2013. aug. 7. 22:58
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Apád egyszerűen meg van sértve, amiért nem az ő kénye-kedve szerint történtek a dolgok. Ha meg tesód szólt neki, mit van kiakadva? Nem az érdekli, hogy a gyerek jól érzi magát, hanem, hogy ő 'korlátozva' lett. Amúgy miért ne láthatná? Menjen oda, és töltsenek együtt egy napot. A tesód meg nem egyedül van, hanem felnőtt családtagokkal, meg barátnő szüleivel. Gondolom már nem 6 éves. Apád pattoghat, de nem fognak vele túlzottan foglalkozni.
2013. aug. 7. 23:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a gyámhatóságnak van 1000+1 ennél rázósabb dolga is, mintsem, hogy anyukád a húgod nyaralása alatt nem biztosította a láthatást. Mondjuk apuka is észrevehetné, hogy valójában a gyerekével cseszik ki, miközben anyudat akarja csesztetni.
2013. aug. 8. 07:03
 10/10 anonim ***** válasza:

Fordulhat apukád a gyámhatósághoz, nem csak a láthatás miatt... Anyukád ezekszerint elment 3 hétre nyaralni, mivel válás történt és ő neveli a hugodat, így gondolom ő az egyetlen törvényes képviselő? A hugod még kiskorú ugye?

3 hét, ahhoz, hogy egy kiskorú egyedül legyen, baromi sok időnek számít, még akkor is, ha a kiskorú már közelebb van a 18-hoz. Most nem 3-4 napról van szó, amikor úgy se történik semmi. Igenis történhet valami. Csak egy klasszikus példa: a kiskorú lebetegszik és sürgősen műteni kell, amihez ugye kell a törvényes képviselő aláírása. Oké, hogy anyukád jó esetben hazajönne külföldről, de sok múlik pár órán. Ilyenkor szokott a törvényes képviselő megbízást írni valakinek (számára megbízható felnőtt embernek), aki jogilag eljárhat a kiskorú ügyében, amig ő távol van. Írtatok ilyet? Most nem egy szóbeli megállapodásról van szó, hogy elvileg van aki vigyáz a gyerekre. Sajnos igenis megrángathatják ezért anyukádat (tapasztalat)

2013. aug. 8. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!