A szülők többsége miért zsarolja állandóan a gyerekeit?
Azt tapasztaltam, hogy akik azt mondják, hogy annyira nem állnak rosszul, azok nincsenek mindig tisztában a család pontos helyzetével. Azzal, hogy mennyi bevételre mennyi kiadás jut. Meg hogy "nem állunk rosszul" ugyebár nem jelenti azt, hogy jól álltok, vagyis baromira meg kell nézni ki mire mennyit költ.
A másik kérdés meg az, hogy te hogyan viselkedsz otthon. Sok olyat látok - bár főleg tizenévesek - hogy a szülők ne szóljanak bele hová megy, mikor jön, mert ugyebár jogaik vannak, mi az hogy el kéne pakolni, besegíteni a háztartásba, akkor jönnek azzal, hogy nem ők akartak megszületni, most ingyencselédnek csinálták őket??? De ha pénz kell, akkor a szülő dolga adni.
Én úgy tervezem, hogy a gyerekeimet (még kicsik, most nem aktuális) segítem ahogy tudom, nem akarom őket otthonról kirakni, ha kevés a fizetésük és megtehetem, akkor kipótolom... DE ha azt látom, hogy 20+ évesen könyörögni kell, hogy emelje meg a fenekét, a hűtőből csak kifelé tud pakolni, a tiszta vasalt ruhát elvárja, de a szennyestartóba se képes bedobni a cuccát, közben meg jön pénzt kuncsorogni, akkor én sem fogom két kézzel szórni neki a pénzt.
A te helyzeted nem ismerem személyesen, lehet hogy a szüleid tényleg lehetnének megértőbbek, az is lehet hogy olyan a hozzáállásod hogy örülj hogy nem vágtak ki otthonról, ezt itt nem tudjuk.
Azért, hogy azok ne nőhessenek fel, ne válhassanak le róluk, ne legyenek önálló felnőttekké. Egyrészt szimpla önzésből (birtoklási vágy), másrészről azért, mert sok ember nem tud magával mit kezdeni, amikor felnőnek a gyerekei és kirepülnek a fészekből.
A társadalom jelenleg csak a szép és fiatal embert (kb. 15-30 között) "becsüli" meg (ez nem valódi megbecsülés ám), így nem csoda, ha az emberek rettegnek az örgedéstől. Nem tudják magukat újrastrukturálni, nem tudnak új szerepet, új célokat találni magának: ők apa és anya. Pont. Addig már el sem mernek eljutni, hogy ők nagyapa és nagyanya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!