Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülők többsége miért...

A szülők többsége miért zsarolja állandóan a gyerekeit?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogyha valakinek fiatal felnőttként egy kicsit bajosabb elindulni az életben, abba ott rúgnak bele, ahol lehet. Csak azt hallani tőlük, hogy amíg az én kenyeremet eszed...én már gyerekkorom óta ezt hallgatom apámtól. Ha minden érv kifogyott, akkor mindig ezzel jönnek. Ha pénzt merek kérni, mert elfogyott az a fikányi pénzem, amiket alkalmi munkával kerestem, akkor olyan megalázóan tudnak viselkedni... Bocs, hogy lassan indultam el az életben és nem hullik egyből az ölembe egy milliókat fizető állás. Pedig annyira nem állunk rosszul...igaz, jól se, de rosszul sem. Ja és nem kérek pénzt állandóan, csak egy kis támogatást. Gondolom, az álszenteknek ez is baj, akik inkább esznek száraz kenyeret poshadt vízzel, minthogy bemocskolják a tiszta becsületüket azzal, hogy kérnek egy ezrest...

2013. aug. 7. 16:05
 1/9 intrepid ***** válasza:
100%
Nagyban befolyásolja a választ, hogy hány éves vagy, tanulsz-e, vagy dolgoznod kellene. Lehet, mégse állnak olyan jól a szüleid, hogy ne számítson az az egy - két ezres amit elhordasz szórakozni. Talán szivesebben költenék magukra, ha már ők dolgoztak meg érte. Mire kellene az a pénz? Mert gondolom enni, ruhát kapsz otthonról, arra nem kell költened.
2013. aug. 7. 16:17
 2/9 A kérdező kommentje:
22 vagyok, nem keresek valami sokat, de azért úgy ahogy tudom állni a dolgaimat, pl a ruházkodásomat és a nasit, szórakozást. De sokat számít az is, amit ők adnak, mivel csak alkalmi munkáim vannak. Tanulok.
2013. aug. 7. 16:20
 3/9 anonim ***** válasza:

Azt tapasztaltam, hogy akik azt mondják, hogy annyira nem állnak rosszul, azok nincsenek mindig tisztában a család pontos helyzetével. Azzal, hogy mennyi bevételre mennyi kiadás jut. Meg hogy "nem állunk rosszul" ugyebár nem jelenti azt, hogy jól álltok, vagyis baromira meg kell nézni ki mire mennyit költ.

A másik kérdés meg az, hogy te hogyan viselkedsz otthon. Sok olyat látok - bár főleg tizenévesek - hogy a szülők ne szóljanak bele hová megy, mikor jön, mert ugyebár jogaik vannak, mi az hogy el kéne pakolni, besegíteni a háztartásba, akkor jönnek azzal, hogy nem ők akartak megszületni, most ingyencselédnek csinálták őket??? De ha pénz kell, akkor a szülő dolga adni.

Én úgy tervezem, hogy a gyerekeimet (még kicsik, most nem aktuális) segítem ahogy tudom, nem akarom őket otthonról kirakni, ha kevés a fizetésük és megtehetem, akkor kipótolom... DE ha azt látom, hogy 20+ évesen könyörögni kell, hogy emelje meg a fenekét, a hűtőből csak kifelé tud pakolni, a tiszta vasalt ruhát elvárja, de a szennyestartóba se képes bedobni a cuccát, közben meg jön pénzt kuncsorogni, akkor én sem fogom két kézzel szórni neki a pénzt.

A te helyzeted nem ismerem személyesen, lehet hogy a szüleid tényleg lehetnének megértőbbek, az is lehet hogy olyan a hozzáállásod hogy örülj hogy nem vágtak ki otthonról, ezt itt nem tudjuk.

2013. aug. 7. 16:37
 4/9 anonim ***** válasza:
77%
mert félre lettek nevelve, pont ahogyan az előttük lévő generáció.. egy nagy rakás defektes a társadalom 80%-a az én szüleim is sőt én is.
2013. aug. 7. 17:04
 5/9 anonim ***** válasza:

Azért, hogy azok ne nőhessenek fel, ne válhassanak le róluk, ne legyenek önálló felnőttekké. Egyrészt szimpla önzésből (birtoklási vágy), másrészről azért, mert sok ember nem tud magával mit kezdeni, amikor felnőnek a gyerekei és kirepülnek a fészekből.

A társadalom jelenleg csak a szép és fiatal embert (kb. 15-30 között) "becsüli" meg (ez nem valódi megbecsülés ám), így nem csoda, ha az emberek rettegnek az örgedéstől. Nem tudják magukat újrastrukturálni, nem tudnak új szerepet, új célokat találni magának: ők apa és anya. Pont. Addig már el sem mernek eljutni, hogy ők nagyapa és nagyanya.

2013. aug. 7. 17:23
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem vagyok bunkó velük, segítek, ahol tudok, csak néha bekattannak és nem lehet igazam semmiben, nincs szavam.
2013. aug. 7. 21:04
 7/9 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem abból van elegük, hogy 22 éves létedre még mindig ők tartanak el, elvárod a zsebpénzt, mint valami 13 éves, és ha alkalmanként hajlandó vagy dolgozni, a megkeresett pénzt elbulizod. Ha felnőttként otthon laksz, akkor nem csak jogaid vannak, hanem kötelességeid is.
2013. aug. 7. 21:51
 8/9 A kérdező kommentje:
7 Elbulizom? Írtam valahol ilyet?:D Ne legyél már ilyen együgyű...
2013. aug. 7. 21:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Teljesen értem miről írsz, szinte ugyanebben a szituban vagyok. Intézz valami önálló életet és szabadulj meg tőlük. Ha semmid se lesz, akkor is sokkal jobban fogsz boldogulni, mint az örökös lelkiterror alatt.
2013. aug. 8. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!