Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyával...

Hogy értessem meg anyával hogy menni fog a motorozás? (többi lent)

Figyelt kérdés

Nos,vágjunk bele.Valamennyire tudok motrot vezetni, tudom az alapokat. Nagyon szeretnék 50 köbcentisre jogosítványt, de anya félt, csak 16 éves koromban engedné meg. Most decemberben leszek 15, nem szeretnék még 1 évet várni.. én tényleg nagyon szeretek motorozni, szívből csinálom, hogy értessem meg vele hogy ha most is menne minek várjak plusz 1 évet? segítsetek légyszi.előre is kösz! peace.

14/L

2013. aug. 6. 14:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mondd neki, hogy ideje elkezdeni egy gyengébb géppel szokni a forgalmat, hogy 18 évesen egy nagyobb motorral vagy autóval ne legyen annyira idegen az egész, mert az sokkal veszélyesebb lenne. Ez a "majd 16 évesen" csak duma, akkor meg majd valami mást talál ki. Nem különösebben szeretem, mikor 15-16 évesek a kis kávédarálójukkal 40-nel tötyögve fogják a sort, de annyiból tényleg jót tesz, hogy belerázódsz a közlekedésbe és megtanulod, hogy mire kell figyelni.
2013. aug. 6. 14:32
 2/12 anonim ***** válasza:
56%
Engem nem győznél meg, akármit is mondanál. 15 de 16 évesen sem motoroznál. Sajnálom.
2013. aug. 6. 14:34
 3/12 anonim ***** válasza:
Először is. Az robogó. És kismotort le tudnád rakni 16 évesen. 15, és félnél lerakod sz elsősegélyt, 15 év, és 9 hónaposan a kresszt, és 16 éves korodban vizsgázhatsz :) Akkor ne az 50 köbcentiset tedd le, hanem a kismotort :) 14L
2013. aug. 6. 14:52
 4/12 anonim válasza:

Ez nehéz lesz. Az én szüleim sem akarták engedni, én meg már akkor simsonnal mentem, mikor még le sem ért a lábam, mert volt ismerős, aki segített. (elindulni és megállni is csak úgy tudtam, hogy megfogott a tulaj).

Aki tiltja a gyerekének az ilyesmit, az nagyon szűk látókörű. Sokkal veszélyesebb volt így motoroznom, mintha rendesen lett volna jogsim, meg minden.

Szóval én megértelek, de nehéz ügy lesz. Az emberek tájékozatlanok a motorokkal kapcsolatban, és mint minden ismeretlen dologtól, ettől is félnek.

Nincs egy közös ismerősötök, aki motorozik és anyád megbízik benne? Ő esetleg tudna segíteni. Taníthatna, meggyőzhetné anyádat...

az én fiamnak tuti nem lesz ilyen gondja, 4 évesen már motorja lesz :)

2013. aug. 6. 19:26
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem robogó, hanem segédmotor. A robogó csak egy közlekedési eszköz, ami nálam nem egyenlő a motorral.

Viszont jól mondja, neked már a kismotoron kellene gondolkozni, nem a segédmotoron. Egy kis ETZ egy kicsivel van többe, mint egy Simson, és nem 50-el döcögnöd.

2013. aug. 6. 21:26
 6/12 anonim ***** válasza:

"Aki tiltja a gyerekének az ilyesmit, az nagyon szűk látókörű".

Nem szűklátókörű vagyok, hanem mentőn dolgoztam, és nem lenne kedvem a 14 éves gyenge kislányomat összekaparni az aszfaltról. MAjd ha felnő, testileg erősebb lesz, el is bír egy motort és meg is tanulta, ami kell hozzá majd motorozhat felelősséggel. Gyerek ne menjen ki forgalomba motorral ennyi idősen!

2013. aug. 6. 22:17
 7/12 anonim válasza:
0%

Siman mehet. Am lany vagy es motorozol? Mar birlak:D am ha biciklizni tudsz akk robogot is tudsz vezetni. Az olyan mint a roller csal lustaknak. A motor a simsontol kezdodik (aprilia rs50, red rose 50, reiju, derbi stb lehet cifrazni ha vki jobban el van eresztve). Nekem szemely szerint olyan 3-4 nap volt megtanulni ugy valtani h a kis mellekutcakban mar mehessek rendesen. Most van kb 3 honapja jogsim/motorom es mar eleg biztosan megyek.

Am kedves aggodo anyuka 1. A simsont egy 10 eves is meg tudja tartani 2. Ha a leanyzo 16 lesz maga szerint mas mentalitasu emberek ulnek majd a volan mogott? 3. Vhol el kell kezdeni es minel hamarabb amnal jobb.

Am az en simsonom sima 50es de igy is megy vagy 65öt;) azokat utalom akik elott megyek 50el (varosban) es megeloz es mutogat h menjek az ut szelere. Ilyenkor en baratsagosan szoktam visszakezjelezni h 125össel majd talalkozunk jovore;)

15/F

2013. aug. 7. 01:33
 8/12 anonim válasza:

#6-os

Teljesen komolyan mondom, nem leszólni akarlak. Nekem is van gyerekem, viszont én motorozok is. Az viszont látszik, hogy te semmit nem tudsz a motorozásról (tényleg nem leszólni akarlak, csak ez a véleményem)

1: egy kismotort tényleg egy 10éves is simán tud vezetni, én 8-9 évesen már simsonnal mentem. Méghozzá simán.

Mentős voltál, nem tudlak meggyőzni, mint ahogy egy prostit sem lehet meggyőzni, hogy általában a férfiak normálisak, egy környezetvédőt sem lehet meggyőzni, hogy nem minden ember zsákmányolja ki a földet. Ez azért van, mert a te esetedben bőven felülreprezentáltak a motoros balesetek. A szűk látókört pedig könnyen beláthatod, ha belátod azt is hogy a dolgok egyik felét megnézted, de a másikat nem.

És most elmondom szerintem hogy a legbiztonságosabb a gyerekem számára a motorozás. Mivel én motorozok, 99% hogy a gyerek is akarja majd, tehát:

1: a lehető legfiatalabb korában beszélek neki arról hogyan kell helyesen motorozni, hogyan kell biztonságosan közlekedni

2: a lehető legfiatalabb korában lekezdem neki tanítani a motorozást, azért, hogy szinte a járással azonos módon készséggé fejlődjön a FÉKEZÉS és a KANYARODÁS. El sem hinnéd ez mennyit számít. Bármikor, bárhol odaállok melléd motorral és garantálom hogy 30%-kal rövidebb féktávon megállok mint te, akármilyen autód is van.

3: gyakoroltatom a gyerekkel 5-6-7 évesen forgalomtól elzárt helyen a trükköket, szlalomot, nyolcasozást, mindent.

4: bízom a gyerekemben, hiszen én neveltem

5: nem okozok neki komoly lelki sérülést. Az emberek nem tudják, hogy a motorozás micsoda. Az ne megy hobbi. Motor nélkül én is félember vagyok. Boldogtalan, frusztrált. És ez gyerekkorom óta így van, mióta nagyapám babettájával mentem kb 5-6 évesen.

Mire 14 lesz a gyerek úgy fog motorozni, ahogyan sok felnőtt sem...

És ami a konkrét ügyre vonatkozik az az, hogy minnél később kezdi, annál rosszabb. Pont tinikorban csökken drasztikusan a tanulási képesség. Egy 5-6 éves gyerek mindent magába szív mint egy szivacs. Ez az idővel folyamatosan csökken. Aki 18 évesen ül először motorra, szinte biztos hogy soha nem fog tudni úgy igazán jól motorozni.

Szóval akkor legyen kompromisszum. Kapjon motort, gyakoroljon, de bizonyos helyekre nem mehet. Vagy ilyesmi. De a teljes tiltás ostoba dolog.

2013. aug. 7. 08:56
 9/12 anonim ***** válasza:

"A szűk látókört pedig könnyen beláthatod, ha belátod azt is hogy a dolgok egyik felét megnézted, de a másikat nem."

Így van, aktívan nem motorozom, csak alkalmanként, ahogy te sem láttad a másik oldalt, nap, mint nap. Valóban kvittek vagyunk.

2013. aug. 7. 09:08
 10/12 anonim válasza:
46%

Ok, de akkor gondolom suzukiba sem ülhet a gyerek, nem mehet templomba mert sok a pedofil és gondolom akkor utánanézel még 100 más dolognak amiről fogalmad sincs, csak azért, hogy megtilthasd a gyerekednek. Az észérvek meg semmit nem érnek.

Mert ok, hogy a motoros baleseteket látod, de ezer mást nem. Mindet tiltsd, az az igazi!

2013. aug. 7. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!