Lehet egy gyereknek három nevet adni? Pl: Balogh Krisztián Károly Gyula
Kedves kérdező!
Fontold meg ezt a nagyon hosszú nevet a gyermek érdekében. Nekem hosszú nevet adott a sors, és sajnos mindenhol szóvá teszik, hogy de hosszú a nevem, és alig tudják megjegyezni, meg hogy majd házasság kötés esetén majd a leendő férjem mit fog szólni (??). (Az aláírások hosszúságáról pedig hadd ne beszéljek) Szép név kombináció, amit kiírtál, de érdemesebb lenne ha 2 keresztneve lenne csak. Üdv. :)
2002. évi XLV. törvény, mely az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről szóló 1982. évi 17. törvényerejű rendelet módosítása, illetve A 2002. évi XLIV. törvény a házasságról, a családról és a gyámságról szóló 1952. évi IV. törvény módosításáról).
E szerint
(3) Anyakönyvezni egy vagy két utónevet lehet.
"Anyakönyvezni a szülők által meghatározott sorrendben legfeljebb két, a gyermek nemének megfelelő utónevet lehet a Magyar Tudományos Akadémia által összeállított utónévjegyzékből.
Kettő lehet. Amúgy is csak egyet használ majd jó esetben, értem én, hogy szép dolog minden felmenőről elnevezni, de aláírni... ne nehezítsd meg direkt az életét.
Akinek három keresztneve van, az vagy külföldi állampolgár, és ott lehetséges a névviselés ilyen formája, vagy nem mostanában született, mert régebben lehetett így.
a 3. keresztnév esetleg akkor lehet ha megkeresztelik
de az ugye csak az egyházi iratokban hivatalos a polgáriban nem
de elvileg használhatja csak hivatalos iratokban nem írhat alá úgy
am azért az is érdekes h egy családon belül 2 gyerek is ugyan azt a nevet kapja mint nálunk :-)
bár nekem a második a tesómnak az első lett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!