Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám egyfolytában rajtam...

Anyukám egyfolytában rajtam nevet, már nem bírom! Mit tegyek még?

Figyelt kérdés
Azt hiszi én is nevetek vele együtt, de nem!!! A súlyomon élcelődik sokszor, de kb. mindenen, amin lehet. Ma is úgy megbántott, hogy majdnem a földhöz vágtam valamit. Elegem van, már egymilliószor elmondtam neki, hogy rosszul esik, de nem fogja fel! Most is sírok, nekem ez nagyon rosszul esik, hogy a saját anyát gúnytárgya vagyok állandóan. :(
2013. júl. 5. 22:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Tanácsot nem tudok adni, csak együttérzésemet kifejezni. Nem szép egy anyától, ha a gyermekén gúnyolódik. Nem tudom, mennyire vagy túlsúlyos, de esetleg nem próbálnál meg fogyózni egy kicsit? Nem lehet, hogy már próbált erre rávezetni téged, nem sikerült és ezért folyamodik ilyen durva módszerhez? (bár én akkor sem tudnám ilyen durván megbántani a gyerekemet, csak tippelek, hogy miért lehet ilyen az anyukád)
2013. júl. 5. 22:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az enyémnek is sokszor ilyen humora volt. Az vált be, ha visszavágtam. "legalább te szép vagy"... "ugye tudod kitől örököltem?" ... "ma sincs jobb dolgod, mint engem sértegetni, ugye? szomorú" ... stb. Egy idő után megunta, hogy bántom. Vajon miért?
2013. júl. 5. 22:37
 3/7 A kérdező kommentje:

10 kg felesleg van rajtam, de alig látszik, mert egyenletesen oszlik el...

Viszont anyám néha piszkál azzal, hogy foggyak le, mert dagadt vagyok, ebben a korban ő 50 kg volt stb. Aztán amikor belevágok a fogyókúrába, direkt rendelgeti a pizzát, mekis kaját, süt egy csomó finom kaját, és kínálgatja, hogy "naa, biztosan vágysz egy szelet friss kenyérre ;)" Elegem van!!

2013. júl. 5. 22:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Velem apukám csinálta ezt, egész kicsi koromtól kezdve. Kisiskolás koromban híztam meg, tesóm és apám mindig viccelődött rajtam, én voltam a digi dagi daganat... Pedig akkor még nem is volt olyan vészes a dolog. 172 cm vagyok és 65 kilóval ballagtam el az általános iskolából. (Akkor 4-5 centivel voltam alacsonyabb maximum.)

Igen ám, de a csúfolódás folytatódott. Olyan szinten elszomorított ez, hogy úgy éreztem: már mindegy, bármit is teszek, kövér vagyok és az is leszek. Csokikkal, sütikkel balzsamoztam a lelkemet. Ennek eredményeként 105 kilóval érettségiztem... Akkor már nem volt otthon csúfolódás. Egyik hétről a másikra léptem át a 100-at. Akkor hasított belém a felismerés, hogy mázsa felett vagyok... Úgyhogy kitaláltam, hogy lefogyok... Elhagytam a cukrot, ezzel nagyon gyorsan fogytam 10 kilót. Ez fellelkesített. Utánaolvastam neten, hogy hogyan kéne okosan lefogyni. Életmódváltás, stb. Pont kapóra jött, hogy ősztől kolis lettem, legelhettem anya főztje helyett. Szóval most, 3 év után 67 kiló vagyok. Még mindig nem vagyok annyi, mint nyolcadikosként. És apa, meg a testvérem szét van csúszva, hogy milyen jól nézek ki. Ha mindig így viselkedtek volna velem, szerintem megspórolhattam volna azt a mázsa feletti élményt.

Azon kívül, hogy lefogysz, mást nem tudsz tenni. Vagy olyan mértékűen elhízol, hogy az már kicsit se lesz vicces, vagy csúfolni való, mert már az egészségedre is veszélyes lesz. De ez utóbbit nem javaslom.

2013. júl. 5. 22:45
 5/7 Bea1202 válasza:
100%
Nem akarlak megbántani, de anyád ritkanagy bunkó. Igaza van az egyik válaszolónak, próbálj meg úgy visszaszólni, hogy rosszul érezze magát attól, hogy bánt téged. Az én anyám se piskóta, de a tied... nem irigyellek. Kit érdekel ő hány kiló volt. Ha nem látszik a súlyfelesleged, szard le, mit mond, Érezd jól magad a bőrödben. Az én anyám két gyerek után is 56 kiló volt, én egy után is 25 kilót híztam. Le se ment eddig. De látja, hogy igyekszem, és értékeli az erőfeszítéseimet. Nem rendel a pofámba hízlaló kaját, és megérti, ha azt mondom, ebből én nem eszek. Erősnek kell lenned.
2013. júl. 5. 22:54
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Velem a néném csinálja ezt, pedig kb ugyanolyan "tonnásak" vagyunk. Engem már nem érdekel. Élcelődj vissza és kész.
2013. júl. 5. 23:12
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak 10 kg felesleged van, azt inkább próbáld lemozogni. Nővérem volt olyan, hogy örökké a súlyával küszködött, de sokszor csak ő látta kövérnek magát. Képes volt hetekig nem enni semmit, aztán egy normális ebédtől is hízott 5-6 kg-t. Ne essél ebbe a csapdába. Ha jól oszlik el rajtad a súly, akkor tényleg kár volna fogyókúráznod, az előbb-utóbb visszaüt. Normális ételeket egyél, és mozogjál. Öltözködj csinosan. Anyukád meg szégyellhetné magát, hogy ahelyett, hogy segítene, inkább lealáz. Ő is nő, neki hogy esne? (Nekem is van lányom, nem véletlenül mondom)
2013. júl. 5. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!