Engednék hogy 18 évesen elköltözzek?
18 évesen jogilag felnőtt vagy, tehát azt teszel ami jó belátásod szerint.
Persze ha nincs munkád/albid sok értelme nincs mit tenni és igaza van
De örülnie kéne! Legyél önálló!
De azt tudod, hogy az önállóság miből áll?
Hogy gondolod az önállóságot? Erről nem írtál semmit!
Az én szüleim is nagyon erőszakosak és meglett emberekhez képest gyerekesen ostoba gondolkodàsúak. Úgyhogy érettségi után összecsomagoltam és leléptem. De nekem itt volt/van a vőlegényem és családja, akik támogatnak mindenben. Ha neked nincs ilyen támogatásod, nehéz lesz elmenned. Kb.100 ezerből jönnél ki havonta albérlettel és rezsivel, meg ha olcsó lakást találsz, még kaját is tudsz venni. És akkor még nem vettél tankönyveket, nincs bérleted, kártyáid a sulihoz, na és persze neted, hogy hozzáférj a Neptunodhoz. És hidd el, hogy egyetem/főiskola mellett nem fogsz tudni olyan munkát végezni, amiből megélsz (hacsak persze nem olyan pokolian könnyű szakból akarsz diplomát szerezni, amivel soha nem fogsz elhelyezkedni). Ha pedig technikumra mész, minden energiád a gyakorlatra fog elmenni, amiért jó esetben kapsz havi 10-20 ezer Ft ösztöndíjat.
Szóval becsülni való a bátorságod, hogy elköltözöl panaszkodás helyett és hajlandó lennél a saját lábadra állni. De azért ezen gondolkodj még egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!