Elfogadható "feláldozni" az egyik gyerek jövőjét a testvérek és a szülő kénymének az érdekében?
Most állok a továbbtanulás előtt,úgy volt hogy Pestre fogok járni(bérletek felét magamnak fizettem volna,ha találok más munkát az egészet),viszont anyum beiratkozás előtt kiakadt:közölte hogyha Pestre megyek tanulni nem lesz aki segít neki mert fáradt lennék,ha miattam még volán és bkv bérletet is venni kell akkor ne adj isten a 24éves bátyámnak fel kéne emelnie a seggét és el kéne mennie dolgozni,a másik pedig az hogy nővérem terhes,így anyum közölte hogy nyáron dolgozzak gyárban és adjam oda neki a teljes fizetésemet(??),ezzel viszont az a nagy gond hogy az egyik tanárom meghívott egy teljesen ingyenes táborba ahol tehetségesebb fiatalok előrelépést segítik(írni szoktam,azt mondták hogy nagy eséllyel kiadnák a verseimet,ott mutatnának be személyesen a kiadónak),de ezzel is probléma van mert nem látja az értelmét annak hogy miért írok.
Tudom hogy kell a pénz,de ha egész nyáron dolgoznom kell akkor lemaradok egy nagy lehetőségről,a környéken pedig nincsenek jó iskolák,pedig direkt ezért készültem az érettségire és vettem részt év közben iskolai"képzéseken".
Azt is megértem hogy nem gondolhatok mindig magamra,de nem tartom jogosnak hogy a testvéremnek nem kell dolgoznia,tőlem viszont minden lehetőséget elvennének.
FUSS...
Ne nézz hátra.
Ezek az emberek csak lehúzni akarnak. most építsd a jövődet, az életedet, arról nem te tehetsz, hogy ők elkúrták a sajátjukat.
Írásból is meg lehet élni, ha írónak születtél. Ma már meg lehet. De jó író vagy költő soha nem leszel úgy, hogy gyenge balek birka vagy, akit mások csak kihasználnak.
Az anyukád önző, tipikus pókasszony, aki minden gyerekét maga mellett akarja tudni, mindhalálig (bármelyikük haláláig), manipulatív zsarnok. A nővéred kiváló tanítványa, a bátyádtól pedig már most elvette a férfierőt (azért sem dolgozik).
Rosszul tudod: elsősorban magadra KELL, hogy gondolj, mert egyrészt neked nem az a dolgod, hogy anyuka és a tesók sXggét fényesre polírozd, hanem az, hogy a magad életét éld, másrészt úgy látom, RÁD senki sem gondolt eddig soha. Nem vetted észre? :)
Semmiféle pénzt nem kell adni senkinek, törődj csak a magad jövőjével. Ha bárki azt mondja, hogy te vagy az önző, akkor nyugodtan vágj vissza: az az önző, aki elvárja, hogy a gyereke (vagy a testvére) feláldozza magát és tönkretegye az életét miatta.
"hogy gyenge balek birka vagy"
nem ismersz,ne ítélj
nem tudod hogy mennyit próbálkozok,nem hagyom hogy kihasználjanak,azt meg is mondtam hogy nem kapja meg a pénzemet,nem tudom hogy mennyire olvastad,ha nem lennék jó akkor nem hívtak volna meg,de gondolom sok ész kell kitalálni hogy valamiért meghívtak,hogy úgy gondolják hogy érdemes vagyok arra hogy kiadják amit írok,és nem véletlenül van esélyem jó iskolába járni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!