Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apám meg fogja verni, de...

Az apám meg fogja verni, de én nem akarom ezt?!

Figyelt kérdés
A húgom megbukott matekból. Sokat segítettem neki, de hát én sajnos egyetemre járok és dolgozok és mellette próbáltam neki még segíteni. De a matek tanára elég rémes: már elkönyvelte év elején a húgomat rossz gyereknek, és mindig lehúzza a dogáit. Hiába tanult szegényke. Van neki pár ötöse, meg hármas, kettes, de az utolsó három jegy az egyes. És ezért meghúzta. Kértünk javítási lehetőséget, de direkt nehéz feladatot adott, így nem tudta. Megbukott, nyilván meg kell mondanunk apánknak. Ő elég hirtelen haragú, szeretné ha sikeresek lennék, én megértem, de soha nem dicsér minket semmiért, nehéz vele. Én félek, nem akarom hogy bántsa őt. Tudom, hogy a bukás nem szép, de hát a veréstől jobb lesz? Sírnék meg legszívesebben elfutnék, de hát akkor ki védené meg őt? Mit tehetnék? Hogyan lehet ezt finoman elmondani apánknak? Nem akarom hogy megüsse őt, én azt nem bírom...
2013. jún. 12. 15:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
90%

az átlaga kettes, vagy hármas (nem tudom, hány ötöse van) úgyhogy nem buktathatta volna meg. sajnálatos, hogy ilyen rosszindulatú tanárok is vannak. :( és még a javitásnál is nehezet ad neki.

szerintem beszélj apukáddal, mondd meg neki, hogy a gyerek teljesitménye nem növelhető veréssel. nézz utána a psichológiai okainak, hogy miért.

2013. jún. 12. 17:40
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
jövőre másik iskolába kellene beíratni, és a pótvizsgát is ott tegye le. Nyáron egy matek korrepetáló foglalkozzon vele. És igen, te állj oda, vagy anyukád megmondani az apukádnak, hogy a veréssel nem megy semmire, inkább segítsen neki, hogy feltudjon készülni, a pótvizsgára.
2013. jún. 12. 17:45
 13/15 anonim ***** válasza:
84%
Amikor húgod elmondja, állj apukád és a húgod közé, és mond, hogy attól, hogy megvered, még nem fog jobban matekozni. Vagy mond el Te a húgod helyett, és addig a húgod bújjon el.
2013. jún. 12. 18:29
 14/15 anonim ***** válasza:
A jegyei alapján nem lehetett volna meghúzni. Szerintem támadjátok meg a végeredményt, mert ilyen nincs! Ez a tanár egy gyökér!
2013. jún. 13. 17:09
 15/15 anonim ***** válasza:

nekem csak ott sántít a dolog, hogy ha ilyen hegyei vannak, akkor az osztályfőnöke sem hagyná annyiban a dolgot, és nem engedné, hogy megbuktassák

biztos ilyen jegyei vannak, vagy csak szépíti az eredményt?

2013. jún. 13. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!