Mit csináljak ha a szüleim állandóan csak a tesómat dicsérgetik?
Kivételezés.
Na az van nálunk,hogy a nővérem aki 15 éves amikor hazajön a koleszból akkor anyuék elkezdik dicsérgetni,hogy 'Hát hazajött az én legokosabb gyerekem?!'És akkor anyám meg jön nekem azzal,hogy 'Luca(az vok én) példát vehetnél a tesódtól,aki annyira okos'.És én már ezt nagyon nem bírom.És amikor bemegyünk a szobába,én meg mesélem neki mi volt itthon,akkor anyám képes,perceken át beüvöltözni a szobába,hogy 'Luca,hagyd már a Kittit(a tesóm) tanulni!
Pedig én hagyom,csak az a baj,hogy tesóm kezdi általában ezeket a beszélgetéseket.És amikor visszahúz a koliba,van,hogy több hétig haza sem telefonál.A múltkor is.Anyu apu meg én ülünk a nappaliba,megszóla a telefon.Felveszem.És beleszól a tesóm.És amikor meghallják az ősök,hogy beleszólók a telefonba,hogy 'Szevasz Kitti!',akkor anyám szabályos ellök a telefontól,és elkezdi nyomatni a dumáját,hogy 'Biztos azért nem hívtál,mert annyi dolgod volt'.Pedig amikor én ott vagyok a barátnőmnél és én nem hívom,akkor persze kiabál velem.De most mit csináljak?Már annyira nem bírom ezt....
Csak azért ilyenek, mert a tesód koleszos, és nincs mindig otthon, mint te. Hiányzik nekik.
Lefogadom, hogy veled is ezt fogják csinálni, ha majd te is elkerülsz otthonról :-)
Ez nálunk is így volt. Ketten vagyunk lányok, én vagyok a fiatalabb. Mindig a nővérem volt az okos a szép, a jó tanuló, én meg a csúnya lány, a hülye...Ha a nővérem ott volt, akkor anyám velem szóba se állt....Ő mindig tagadta, hogy a nővérem lenne a kedvence! Pedig csak a vak nem látta!
Én ezt úgy kezeltem, hogy hát ez van, nem tudok mit csinálni...Egyre zárkózottabb lettem anyám előtt, soha nem mondtam el semmit. És ez a mai napig így van, szinte alig ismer engem mert sose beszélgetett el velem igazán. A saját férjem sokkal jobban ismer, pedig csak 3 éve van velem. Anyám meg 27 éve szült meg, és nem tud rólam sokat. Az érzéseimről... Sok mindent nem tud a múltamról, és ez már nem hiszem hogy megváltozna. Nincs meg felé az a bizalmam, ami ki kellett volna, hogy alakuljon.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!