Miért kell megbeszélnem a szüleimmel a szexuális életemet?
17 éves vagyok és mielőtt bármi félreértés esne még szűz. van egy barátom, akit a szüleim is kedvelnek. (legalábbis így veszem észre) de sokáig nem akartam itthon bemutatni, meg nem akartam semmi ilyesmiről beszélni, mert cikinek érzem. aztán nagy nehezen mondtam, hogy van valakim, meg össze is ismerkedtek, mert volt itt nálunk már többször is. de azóta anyu meg apu is folyton csak piszkál, hogy volt-e valami, mit csináltunk eddig, nem e csinált olyat amit én nem akarok, el akarok e menni nőgyógyászhoz meg ilyenek.... de én ilyenekről nem akarok beszélni. engem sem érdekel, hogy anyuék mikor fekszenek le egymással vagy hasonlók. soha nem is mondott semmi ilyet, még a 'fiatalkorukról' sem mesélnek, akkor nekem miért kell? hogy értessem meg velük, hogy nem akarok erről beszélni?
ezt már így mondtam nekik értelmesen, nem is egyszer, de azóta is ugyanúgy piszkálnak. mit csináljak??
Mert aggódnak érted. :)
Nálam is ez volt, amíg volt párom, de nem nagyon akartam én se beavatni őket, hiszen eléggé magánügynek tekintem, bizalmasan kezelem. Ezt elmondtam nekik is, valamennyire tiszteletben is tartják, no, de mégis csak a szüleimről van szó.
Kíváncsiak vagyunk..:) Te nem vagy kíváncsi rájuk rendben, majd a gyerekedre az leszel. Minket sem az érdekel, hogy mikor, meddig, milyen pózban. De azért arra kíváncsi az ember hogy szűz e még a gyermeke. Illetve, hogy biztos teljesen tisztában van e mindennel. A kíváncsiság mellett féltés is persze. Nálunk az egyik lányom nyitott volt vele mindent meg lehetett beszélni, talán még túl sokat is tudtunk.. A másik, ugyanazon gének és nevelés mellett zárkózottabb. Őt nem "maceráltuk" annyit. De amit el akartam mondani azt elmondtam akkor is, és azelőtt is mielőtt tényleg szükséges lett volna. Ha nem reagált hát nem reagált, én megnyugodtam. 2-3 hónappal az alkalom után ő maga hozta fel a témát. Mikor természetessé vált számára is a szex, akkor már az erről való beszélgetés sem volt "ciki" Mivel a szülők lépés előnyben vannak ilyen téren nekünk könnyebb erről beszélni, vagy beszélni vágyni már előtte.
Azóta nem vasárnapi beszédtéma, de azon például képesek vagyunk elcsámcsogni ha valamelyik azt mondja egy adott srácról hogy bottal sem nyúlna hozzá. Míg előtte nála egy ilyen felvetés is falfeherséggel jár volna.
Hát, megértelek...
Mondjuk a bátyámnál anyámék elmentek KÖZÖSEN óvszert venni, és hazajöttek vagy egy tucat különbözővel
Nálam ilyen nem volt(!), csak megkérdezte, hogy védekeztünk-e.
Utána elkezdett érdeklődni, hogy MEKKORA van neki... néztem rá nagy szemekkel...
Utána, hogy milyen az ágyban?4 --- szintén csak "AAAnnyaaa"
És mivel nem válaszoltam, nagyon sokáig ezzel idegelt...
Aztán több alkalommal megtörtént (az elsőnél még csak vállatrántottam), hogy általában ha nálunk volt a barátom, akkor "Jujdeédeskiscukimuki", aztán többször hallottam, hogy a HÁTA MÖGÖTT, vagy még úgy, az ÉN HÁTAM MÖGÖTT, kibeszélte a páromat, hogy mekkora egy tróger, és hülye ésatöbbi..
Szerintem itt a probléma ott gyökerezik, hogy mint a kérdező is írta, gyerekkortól nem volt olyan a kapcsolatuk a szülőkkel, hogy ilyesmiről beszéljenek...és így igen nehéz lehet, kellemetlen ilyenről beszélni, ha eddig nem volt ilyen bizalmas kapcsolatban az anyukájával.
Én sem voltam ilyen bizalmas viszonyban az anyámmal, amit később hiányoltam is, most 40 felé vagyok, pár éve kezdett nekem "női" dolgokról beszélni, és aztán megsértődik, ha nem akarom meghallgatni, de nem érdekel...én már nem tudok nyitni felé, nem megy.
Van egy tizenéves kislányom, és vele teljesen természetesen beszélünk mindenről, de ezt így szokta meg már kis korától, bármivel fordulhat hozzám.
Mert feltenek es alabecsulnek, azt hiszik h nem tudod mibe kevered magad bele, ami vagy igaz vagy nem.
De nem kell veluk beszelned errol, ha megmondod nekik h mindent tudsz a temarol, akkor beken fognak hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!