Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meg akarok halni. Mit tegyek?

Meg akarok halni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon elegem van mindenből.13 éves vagyok.A szüleim nagyon rendmániásak.Takarítok,segítek nekik mindenben,amiben tudok.De sohasem elég jó ,amit csinálok.Mindig ordibálnak velem.Testvérem mindig megsúgja nekem a veszekedés közben,hogy " nyugodj meg! velem is így voltak! " ..De ma volt a legdurvább a veszekedés.Hazajöttem az iskolából.A szekrényemben nem volt valami nagy rend ,de úgy terveztem,hogy majd délután,tanulás után

rendet rakom.Erre az anyum ,pont mikor beléptem a szobámba, bejött ő is,kidobált mindent . ( nem volt annyira bordel,de minden koszos neki,amikor nem is ) és mondtam magamban miután kiment,hogy " ez nélkül el lettem volna" ( anyunak nem merek visszabeszélni ,inkább magamba folytom bánatom). Meghallotta. Fejemhez vágta,hogy " te rusnya kutya.én inkább nélküled lettem volna el" ..Mindig igy van. Mindig ilyeneket mond nekem. Nagyon szíven visel,hogy a szüleim ilyenek velem.Ez a viselkedésemre is kihat.Elvesztettem sol barátomat.Mert a gondjaimat nem hallgatták meg.Vagdostam már magam,de erre anyu azt mondta,hogy nevelőintézetbe adnak és pofonnal fenyegettek. Volt mikor megtéptek. Mit csináljak ? 14 L

2013. máj. 21. 14:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Az egy dolog, hogy kiborogatja, de szerintem az sem helyes dolog. De ez a mondat nagyon durva: "te rusnya kutya.én inkább nélküled lettem volna el". Nálam ez verte ki a biztosítékot a történetben. Egy 14 éves lány amúgy is lehet, hogy önbizalomhiányos, ha ezt hallja az anyjától, nem csoda, hogy lelkileg a padlóra kerül. Tényleg keresd fel az iskolapszichológust, és beszélgess el vele. Ha nem 14 éves lennél, hanem mondjuk 20 és tökéletes rend lenne a lelkedben, önbizalmad a topon, anyádról meg úgyis tudod már, hogy ilyen, akkor simán túltennéd magad ezen, hogy nyilván nem gondolta komolyan, de a leírásodból úgy tűnik, nem ez a helyzet. Kérj segítséget, komolyan!
2013. máj. 21. 15:43
 12/18 A kérdező kommentje:
Jaj télleg..elírtam 13 éves vagyok ..2000.márciusban születtem :)
2013. máj. 21. 15:43
 13/18 anonim válasza:
100%
Velem is volt ilyen. Tudod mit csinálj? SZARD LE. 14 éves vagy, vagy 13, tudomis én ... pár év múlva már nem fogsz velük élni, de ameddig muszáj, bírd ki. Nem kell egyből öngyilkosnak lenni, mert a szüleid köcsögök. Te nem vagy az ettől függetlenül és gondolj bele, valamiért itt vagy és megszülettél, valami célod van ebben a világban, ki tudja, hogy mi lesz később, ha most feladod, sosem tudod meg. Engem is ez tartott mindig életben - egy-egy sikertelen öngyilkossági kísérletem után rádöbbentem, hogy lehet, hogy nem azért élek még, mert meghalni is béna vagyok, hanem azért, mert valamit még nem tettem meg, amit kell. Ne add fel, nem az a lényeg, hogy milyen a környezeted, hanem az, hogy te milyen vagy. Ha vannak céljaid, érd el őket, ha nincsenek, találj magadnak. Az élet a legkirályabb dolog, amit kaphattál. És amúgy is, mivel lenne jobb meghalni? Az élet pont azért élvezetes, mert a mélypontok után jönnek a jó dolgok. Szóval fel a fejjel, ne keseredj el.:) Lesz ez még így se! :)
2013. máj. 21. 15:50
 14/18 anonim ***** válasza:

mindenképp keress fel egy pszichológust, leányzó! vagy iskolait, vagy ha szeretnél külön menni, azért sem kell feltétlenül fizetni, ha szólsz ofődnek, hogy keressetek a gyermekvédelmiseknél vagy a szociális osztálynál, ott is kirendelnek egyet, és fizetned sem kell érte.

Próbálj meg nagyon erős lenni, ne hagyd, hogy teljesen betaláljon a szavaival és bántson vele. Tudom, könnyű ezt mondani... de tényleg, végy erőt magadon, és ne hagyd, hogy csorbítson az önbizalmadon! egészséges, szép, és ÉRTÉKES lány vagy, tudom, hogy az anyukák tudják leginkább tönkretenni az ember magabiztosságát (saját tapasztalatból tudom - anyukám lelépett, mert nem akart engem igazából, azóta sem tudok hinni benne hogy kellhetek bárkinek :S) de te ezt ne hagyd. Támaszkodj a tesódra, és beszélgessetek nagyon sokat. Legyen ő a te mentsvárad, + érezzétek jól együtt magatokat.

Ne akarj meghalni, mert amikor idősebb, boldogabb és erősebb leszel, meglátod, milyen jó hogy nem így történt:)

Amúgy amelyik barátot nem érdekli a gondod, és elveszíted emiatt, az nem igazi barát, és bekaphatja, remélem, tudod :D ;)

Majd írj, mi a helyzet!:)

18/L

2013. máj. 21. 15:53
 15/18 A kérdező kommentje:
Vettem neki virágcsokrot ...azt mondta,nem tudom meglagyitani ezzel és hogy nem erdeklem otl.
2013. máj. 21. 16:31
 16/18 anonim ***** válasza:
5-os vagyok.Akkor ne vegyel neki viragcsokrot!Banj vele tisztelettel,tartsd be az otthoni szabalyokat,tanulj jol,igy minnel kevesebb dologba tud majd belekotni.A szeretetet nem lehet megvasarolni,minnel inkabb tepersz,annal nagyobbat tud rugni beled.Ki tudja,miert ilyen,lehet ugy erzi,a gyerekei miatt maradt le valamirol az eletben....Ez persze nem mentseg,egy anyanak ugy velem alapbol szeretnie kellene a gyereket,feltetel nelkul,hiszen o hozta vilagra,nem a gyerek kerte,h megszulethessen...De ez mar csak filozofia,sajnos ugy latom,ez nem mindig mukodik,mint a valaszokbol is latod,nem te vagy az egyetlen,akit lelkileg terrorizaltak a szulei!DE mar "csak" 4-5 ev es lelephetsz,addig meg,ha nagyon kivagy,kerj segitseget!(pszi,stb.)
2013. máj. 21. 17:16
 17/18 anonim válasza:
szia :) ha gondolod jelölj be skypen.... privibe írj üzi megadom a nevem:)van kamom mikim xdxd 13/L
2013. jún. 2. 12:18
 18/18 anonim válasza:
Sziasztok! Végül mi lett?
2023. júl. 2. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!