Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom hogy én látom e...

Nem tudom hogy én látom e rosszul a dolgokat,de a kisfiam 3 éves a születésétől kezdve nagyon"anyás".Kicsit rossz most az anyagi helyzetünk, Anyuka hétvégi állást vállalt ami 14 órás műszak, szombat illetve vasárnap. Alább a teljes kérdés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem tudom hogy én látom e rosszul a dolgokat,de a kisfiam 3 éves a születésétől kezdve nagyon "anyás". Kicsit rossz most az anyagi helyzetünk, és Anyuka hétvégi állást vállalt ami 14 órás műszak, szombat illetve vasárnap. Alább folyA kisfiam sajnos nagyon rosszul viseli előtte nem volt ilyen, hogy hirtelen anya nincs otthon amikor felkel, és amikor lefekszik.Sajnos az ovoda csak 8-12 -ig opció mert még éretlen a bent alvásra. Anyuka szerint kell az hogy eltudjon szakadni tőle, és akkor majd jobb lesz a helyzet! Szerintem nem! Mi a véleményetek? A szülői meglátásotok? Anyának van igaza, hogy mindenképp ehhez a műszakhoz ragaszkodik vagy nekem Apának ,aki azt vallja hogy keressen egy olyan munkahelyet ami mindenkinek az érdekeit főleg a kisfiam érdekeit szolgálja?tatom.

ma 14:54
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nagyon szeretem az apa-fia teljes napokat. Sőt feltölt, csak amikor a kisfiam 15 percenkét keresi Anyát akkor apuka szíve megszakad, mert tudom h milyen rossz lehet neki. Tehát saját meglátásom szerint én kifejezettem imádom az időt amit a kisfiammal töltök , autózok, vagy játszom, beszélgetek, és tanítom.
ma 15:42
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Ahelyett, hogy a hétvégét csesznétek el, adjátok be rendesen bölcsibe majd oviba. Hidd el kibírja, hogy ott aludjon, mint ahogy más gyerek is kibírja.

Nekem inkább úgy tűnik, azt szeretnéd, hogy anyuka is keressen pénzt, de ne is maradjon rád a gyerek..

ma 15:42
 13/22 anonim ***** válasza:
93%
Igen, a leválás sírással jár, a felismeréssel, hogy anya nélkül is kell létezni és megoldani dolgokat,. De ez alapvető fejlődési lépés egy gyerek számára, komoly hátránya lehet, ha kihagyjátok. Ilyenkor nyugtasd meg, lépjetek tovább és szeresd. Az anyát meg hagyd békén, ő is ember, nem egy gép.
ma 15:46
 14/22 A kérdező kommentje:
5. Igen bármelyik napot vesszük hétvége vagy hétköznap végig 14 óra, viszont hétvégén 28 óra mert ugye reggel a kisfiam amikor kel már nincs otthon anya, és amikor este fekszik akkor sincs ott anya. tehát a hétvége az 28 óra.
ma 15:47
 15/22 anonim ***** válasza:
20%

Én a többiekkel teljesen ellentétes állásponton vagyok. Szerintem nagyon durva, hogy az egész hétvégét hirtelen (!!!!) az anyja nélkül kell eltöltenie.

És igen, vannak extrém anyás gyerekek, az én unokahúgom pl. úgy volt ilyen, hogy az apja (a testvérem) rengeteg időt töltött velük.

Továbbá az én kisebb gyerekem nem tudott bent aludni a bölcsiben és az oviban sem az első félévben, mert olyan szinten szorongott, hogy érte kellett menni ebéd után.

Na, kövezzetek meg.

ma 15:48
 16/22 anonim ***** válasza:
34%
* velük = az unokahúgommal és a másik két gyerekkel
ma 15:49
 17/22 anonim ***** válasza:
90%
Anyukának igaza van abban, hogy ő is dolgozni akar, nem akar anyagilag kiszolgáltatott lenni, felnőttek között akar lenni. A gyerekre is ráfér, hogy többet legyen apával. Az időfogalma is kialakul lassan, könnyebb lesz megmagyarázni, hogy mikor jön haza anya. Viszont minden hétvégén 28 órázni nagyon sok, a családi élet rovására megy. Nem is hiszem, hogy van ilyen. Ami a múltat illeti: hogy lehettek rossz anyagi helyzetben, ha hülyére dolgoztad magad, a gyerekkel alig foglalkoztál az elmúlt három évben? Nem neked kellene akkor inkább egy jobban fizető munkát keresni, és nem a feleségedre panaszkodni hogy ő keressen olyan munkát, ami a családnak jobban megfelel? Ezt magadnak is mondhatnád, akár!
ma 15:58
 18/22 anonim ***** válasza:
94%
Hát, aannyira hülyére nem dolgozhattad magad, hogy minden meglegyen, ha a feleségednek 14 óráskat kell vállalnia...
ma 15:59
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
A hétvégi 2x14 órát hülyeségnek és embertelennek tartom. Arra a család megy rá, meg ő fizikailag. De! Ha dolgozni akar (és muszáj is, de azért 3+ éves gyerekkel márnem maradhat otthon, nem kap semmit, a tb-jét is fizetni kell, az önéletrajzban is hatalmas lyuk lesz stb), akkor tessék szépen az oviba beszoktatni délutánra is. Nem tetszik a gyereknek, persze hogy nem, mert eddig haza lett víve, az év elején kellett volna kezdeni és a beszoktatás alatt szépen hozzászokik, hogy egyre többet marad ott. Egyszerre két lovat nem lehet megülni, vagy megy hagyományos munkaidőben és a gyerek marad délutánig, vagy hétvégét cseszi el munkára, a normálisan fizető 4órás munka az ritka mint a fehér holló, azzal semmire se mentek. Az annak jó, akinek nem kell annyira a pénz, csak már dolgozna is.
ma 16:26
 20/22 Katona Dius ***** válasza:
100%

Igazából ez nála most csak megszokás. Megszokta, hogy mindig anyuka vana közelben, mert apa dolgozik. Így anya neki a minden. Ahhoz még pici, hogy felfogja, anya miért nincs otthon hétvégén, ha eddig otthon volt. Miért kell pénzt keresnie anyának.

És anyának is szüksége van egy kis társaságra a gyerek nélkül.

Megértem, hogy ez most rosszul esik a kicsinek, és neked is a szíved szakad meg, ha látod, hogy hiányzik neki anya. De ennek a leválásnak egyszer el kell kezdődnie, és jobb most, mint később.

ma 16:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!