Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak az Anyámmal?(szt...

Mit csináljak az Anyámmal?(sztem nárcisztikus)

Figyelt kérdés

Karacsony van, es az egeszet tonkretette. Az eddigi karacsonyok bekesen teltek nagyjabol.

Mar a nap elejen is erezheto volt hogy ideges meg feszult. De akkor meg csak a Mamámmal(az o anyukájával) ordibalt megjegyzem a nagy semmiert. Aztan minden jo volt ahogy szokott lenni, leultunk enni(Én, Tesóm, Anya és Mama), beszélgettünk. Aztan Tesom kihozta a telefonjat es vmit nezett rajta, Anyukam meg kiakadt h most eszunk es ne telefonozzon(ezzel egyébként egyet is ertettem) erre tesóm megsertodott es csak azert sem evett. Es ebbol lett a vita. Anyam meg ugye bolhabol csinalt elefántot mint mindig. Elkezdte leszedni a karacsonyi diszeket en probaltam megallitani es nyugodtan mondtam neki h ez igy nem megoldas(ilyenkor mindig probalok nyugodt maradni). De nem hallgatott ram es folytatta az ajandekokat is majdnem kidobta de a mamam megallitotta. Az anyam uvoltozott ezert a mamam rosszullett es meg az anyam minket hibaztatott h miattunk lett rosszul. Ez utan egy kicsit meg is csapott arcon. És ennyi, meg most is csak szid meg ilyesmi

Azért gondolom egyébként hogy nárcisztikus mivel folyton magát sajnáltatja miközben nem o az aldozat. Azt hiszi csak neki lehet igaza, de persze eleg sokszor van amikor nincs. Folyamat ócsárol(pl. Budos rbanc, nyomorek, fogyatekos, stb.) Most ebben a pillanatban lekapcsolta a fűtést mert h ő fizeti.

Foleg azert nem tudom mit tegyek mert amugy altalaban törődö es gondoskodo szülő. De amikor ilyeneket csinal egyszeruen nem tudom h miert csinalja ezt. Remelem nem veszitek ezt hisztinek. 17/L

tegnap 20:25
 1/5 anonim válasza:
44%

Sajnos az olvasottak alapján jelen pillanatban nem sok mindent tudsz tenni. (már csak a korodból kiindulva, pl. az, hogy megszakítsd vele a kapcsolatot, az nem opció, persze ez már a végső megoldás) Tehát nem ismerem a kettőtök kapcsolatát, illetve, hogy milyen egy átlagos hétköznapon, de ha teheted, akkor próbálj meg vele mindenképp beszélni, amikor úgy látod, hogy nyugodt és jókedvű.

Próbálj minél jobban a saját érzéseidről beszélni, hogy neked ez rosszul esik és hosszútávon nagyon nem tesz jót a mentális egészségednek, ha a saját szülőd így bánik veled. Ha helyesen ki tudod magadat fejezni, bármiféle vádaskodás és bántás nélkül, akkor nagyobb az esélye, hogy megenyhül és nem veszi támadásnak. Néha ha valakire mérges vagyok, vagy csalódtam az illetőben, akkor legszívesebben rázúdítanám az összes negatív érzésemet a másikkal kapcsolatban, de a tapasztalatok alapján ez egyáltalán nem célravezető. Még én is tanulom ezt, de mindenképp adj ennek egy esélyt.

Viszont ezenkívül nem hiszem, hogy többet tudnál tenni. Nagyrészt saját magán is múlik, hogy mennyire befogadó, mennyire nyitott erre a beszélgetésre és hogy felismerje, hogy ez nem helyénvaló viselkedés. (akkor sem, ha egy szituációban neki van igaza)

Ha pedig tényleg nagyon rossz a helyzet és évek múlva is csak az ideget rakja beléd, akkor ne félj lépni, nem kell tartani vele a kapcsolatot. Nem kötelező csak azért, mert az anyukád.

Tartsatok össze a testvéreddel, együtt kicsit könnyebb, mint külön, egyedül szenvedve ugyanabból az okból.

Ettől függetlenül Boldog karácsonyt kívánok neked, remélem az ünnep hátralevő része jól fog telni a számodra. 🫶🏻

tegnap 21:37
 2/5 anonim ***** válasza:
44%
Nem is értem minek próbáltátok megakadályozni, hogy mindent kidobáljon. Dobott volna ki mindent. Azzal hogy próbáltátok akadályozni a hisztijét, csak etettétek a hisztije mértékét. Máskor hagyjátok ott a pixxába, tombolja ki magát.
ma 03:37
 3/5 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=GJaqZiAxABY

Evvel a videóval tudok segíteni a karácsonyi dilemmán.

Nincs valami szoc.munkás/ifjúságvédelmis/gyermekvédelmis ismerős? Mert amiket leírtál, az is bántalmazás és ha ez rendszeres, legalább picit cikibe hozod, ameddig nem lépsz le otthonról.

Apukád hol van a történetben? Ha életben van még, simán meg lehet kérni, hogy rakja helyre anyátokat.

ma 04:17
 4/5 anonim ***** válasza:

3-as, te hol élsz? A gyermekvédelem masszívan szrik erre. Vernek? Nem, oké, akkor hisztizel - nagyjából ez a válasz.

Ennél sokkal súlyosabb esetekkel sem foglalkoznak érdemben, a családból kiemelés pedig 0%-ban játszik.

Az meg külön jó, feljelenteni anyukát - természetesen nem történik semmi, de az biztos, hogy azután még jobban megkeseríti a családja életét.

Ez a valóság: szóbeli abúzusnál nyelsz, tűrsz, közben persze tönkremész és amint lehet, elhúzol a francba.

ma 10:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Amúgy, kérdező, az ilyenekkel, mint anyád nem lehet semmi kezdeni. Leülni beszélni vele?

Jó vicc - hiszen ő természetesen "semmit nem tett", egyébként is a ti hibátok, amiért kiabálnia kellett, magatokra vessetek.

Nagyjából olyan egy toxic embert szembesíteni a hibáaival, mint a macskát megkérni, díszítse fel a karácsonyfát.

Néz rád, és fogalma sincs, miről beszélsz.

Nem kell vele beszélgetni, sem megértetni a saját viselkedését - jó esetben még majd ezért is ordít veled, vagy napokra megsértődik - egyszerűen kivonulni a szituációból.

Őrjöng? Oké, tegye, te felmész a szobádba becsukod az ajtót és felteszed a fülest, ő meg üvöltsön, ha jól esik neki.

Kibszkodja a dolgokat? Egészségére.

Arra már most gondolj, hogy minél távolabbi egyetemet válassz, és menekülj onnét.

ma 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!