Mit vár(nak) el tőlem?

Figyelt kérdés

Gimnazista koromban anyám rám íratta a házból rá eső részét. (Másik fele apámé) Mivel két féltestvérem van és egyikkel sem tartja a kapcsolatot

, elmondása szerint nem akarja,hogy az örökségen marakodjunk. Megjegyzem, mindegyiknek családja van, megteremtett jó egzisztenciàval. Utána, mikor lett jövedelmem meg párkapcsolatom, folyton ment a magyarázàs, manipulálàs, hogy mikor újítom fel, hisz az enyém lesz. (Ők nem akartak vele foglalkozni, de rongyràzàs jó lett volna.) Közben más dolgok miatt rákérdeztem hogy minek szült meg ha nem is akart, a válasz, mert apámnak első gyereke voltam és ő miatta tartott meg. Anyám már nyugdíjas, nem foglalkozik semmivel sem, csak piacozni jár össze vissza. Apám még dolgozik. Mivel elmartak mindenkit maguk körül, és ha segítség kell (pl, hogy ugorjunk be hazafele a munkából,és nézzünk rá a mosógépre, mert nem megy...), minket hívnak. De ez olyan, amit ők is tudnànak. Anyám lekakkantja most már,apám meg lusta. Múltkor is ismerős hagyatéki balhéjàról volt szó, és megkaptam, hogy ő meg is mondta hogy arra hagyja a házat aki ellátja őket idős korukban. De ez akkor azt jelenti, hogy teljes testi lelki és financiális kiszolgáltatottságot vár el? Arról ne is beszéljünk, hogy oka volt annak hogy először 3 megyével arrébb költöztem...

Normális esetben hogy működik ez? Sokszor már megbántam, hogy belementem ebbe.

Ja és hozzáteszem családom van, egy gyermekkel.

ma 01:04
 1/1 anonim ***** válasza:

Igazából már gimnazista korodban édesanyád egy megfelelés kényszer félét nyomott a nyakadba ezzel az átíratással és úgymond egy kötelezettséget is. Ha, nem lenne ez a "jótékony cselekedet" akkor már te is messze lennél tőlük és csak akkor mennél ha muszáj. Viszont így hogy kaptál tőle egy nagyobb értékü dolgot(ház fele) nem akarsz hálátlannak tünni/lenni. Ezért még ha nem is szivesen de a kedvére teszel. Érzelmileg pedig ha érzékeny vagy erre, akkor nagyon dúrván megtud zsarolni és szerintem ő tisztába is van vele, és vissza is él a helyzettel.

Röviden: Kötelezettséget vállaltál azzal amikor elfogadtad a ház felét, ő irántuk/iránta. Emiatt vagy elfogadó és segítőkész felé.

Én így értelmeztem a leírtakat. De lehet csak én látok mellé.

ma 02:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!