Mi baja van a gyermekemnek, hogy a részben saját pénzemből vásárolandó ingatlanára szeretnék az anyagi támogatásért cserébe haszonélvezeti jogot, jelzálog jogot, és elidegenítési tilalmat bejegyeztetni?
Az ő lakása és támogatása a nyugdíjas éveimre szánt befektetési célú ingatlanvásárlásomtól veszi el a pénzt, így nagyon kevés nyugdíjam lesz, amibőlalig fogok tudni megélni. Miért baj, ha emiatt kölcsönt is adok a gyermekemnek, és mellé bejegyeztetek a lakására egy jelzálogjogot a hitelem biztosítékául, illetve haszonélvezeti jogot, hogy eldönthessem, hogy ki lakik a jelentős részben saját pénzemből vásárolt ingatlanban. Szerintem alapvető jogom van ezt eldönteni, hamár az én pénzem is benne van a dologban.
25/F, 60/N
"Meg egyébként is, akinek adnak a szülei a gyereküknek a lakást, azokban az esetekben szokás haszonélvezeti jogot bejegyeztetni a szülő részére."
1. Nem szokás mindenhol.
2. Te csak kontrollálni akarod a gyereked és zsarolni, hogy kidobod, ha nem úgy tesz, ahogy akarod.
Korábban írtam, hogy mi van, ha el akar költözni
->Semmi, visszafizeti először a nekem adott kölcsönt a jelzálogjog értelmében az eddig felhalmozott tőke és kamattartozással együtt, a többit pedig félrerakja magának.
Mi van, ha nem jössz ki a barátnőjével?
->Semmi, nem engedem meg, hogy a fiammal lakjon, ha mégis, akkor a fiammal együtt penderítem ki. Nehogy már mindenféle aranyásót befogadjon, és elkótyavetyélje az általam neki adott vagyont. Vigyáznom kell a fiamra. Az ő érdeke is, hogy jóváhagyassa a választásának a helyességét..
De elvannak itt kényeztetve egyesek. Bezzeg az én időmben a gyerekek feltétel nélkül idomultak a szülők elképzeléséhez. Milyen luxi igény már az, hogy elköltözzöm tőlem, sőt még saját lakást is kapjon mindenfele kontroll és felügyelet nélkül. Először dolgozzon meg érte, ha akar valamit!
Öntől egy repedt bögre sem kéne, nemhogy más.
Szépen tartsa meg a pénzét,a lakását, aztán ha beteg és magányos, akkor rakja körbe magát húszezresekkel és gyönyörködjön bennük !
"De elvannak itt kényeztetve egyesek. Bezzeg az én időmben a gyerekek feltétel nélkül idomultak a szülők elképzeléséhez. Milyen luxi igény már az, hogy elköltözzöm tőlem, "
TROLL!
60 éves anyuka ilyen maradi felfogással nem fog olyan szavakat használni, hogy "luxi", ráadásul fogalma sincs a valóságról, csak úgy akar tenni,mint ha lenne.
Én itt két lehetőséget látok.
1. Vagy veszel TE egy ingatlant, amit ki adsz neki ingyen (vagy minimális pénzért) albiba. Eldöntheted, hogy ki lakjon ott, nem költözik be mindenféle ribizli.
2. Nem adsz neki semmit, oldja meg maga a házvásárlást.
Ha odaadod neki a pénzt, akkor amit abból vesz, az az ő tulajdona lesz.
Még esetleg felesbe (50-50% tulajdonjog) tudtok venni egy lakást.
Tuti troll, de legyen, válaszolok, mintha nem az lenne...
Kéne a francnak így. Nincs az az alacsony kamat, de még kamatmentesség, sőt ajándék pénz se, amiért feladnám a szabadságomat és a szabad döntésemet, kivel éljek 🤷🏼♀️. Akinek van egy kis esze ilyenbe nem megy bele, hogy fizeti a kölcsönt, kamattal, de ha anyucinak valami nem tetszik mehet a házból. Ami van pénze pont jó önerőre és azt csinál amit akar, azt visz akit akar, akkor adja el, amikor akarja (bármi miatt lehet olyan helyzet, hogy költözik. Nem ritka dolog, hogy 20-30-40 évesen valaki a költözés mellett dönt). Akkor inkább magasabb kamat, de azt ha fizetem turi nem raknak ki és senki nem szól bele semmibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!