Mi baja van a gyermekemnek, hogy a részben saját pénzemből vásárolandó ingatlanára szeretnék az anyagi támogatásért cserébe haszonélvezeti jogot, jelzálog jogot, és elidegenítési tilalmat bejegyeztetni?
Az ő lakása és támogatása a nyugdíjas éveimre szánt befektetési célú ingatlanvásárlásomtól veszi el a pénzt, így nagyon kevés nyugdíjam lesz, amibőlalig fogok tudni megélni. Miért baj, ha emiatt kölcsönt is adok a gyermekemnek, és mellé bejegyeztetek a lakására egy jelzálogjogot a hitelem biztosítékául, illetve haszonélvezeti jogot, hogy eldönthessem, hogy ki lakik a jelentős részben saját pénzemből vásárolt ingatlanban. Szerintem alapvető jogom van ezt eldönteni, hamár az én pénzem is benne van a dologban.
25/F, 60/N
#35: A gyerekednek nem olcsó hitel kell első sorban, hanem szabad élet. Kenheti a hajára az olcsó hitelt, ha nincs melletted szabad élete.
Ha nem adod neki simán a lóvét, anélkül, hogy mindenbe beleszólnál, akkor hagyd, hogy azt csináljon a 12 M-val amit akar és tedd ezt te is a 28 M-val.
#35 A probléma a hozzáállásod.
Tulajdonképpen hitelt adsz, mint egy bank(mellékes, hogy kedvezőbb kamattal), de olyan beleugatási jogot kérsz, amit egy bank nem kérne. Tulajdonképpen visszakéred a pénzed és mellé korlátozod az életét.
Fiatal, most kezdi az életét, tökre nem szempont, hogy ha végre feldobod a pacskert, akkor majd szabadon rendelkezhet afelett, amit végsősoron ő fizet ki, mert az még több évtized is lehet.
És akkor ha előáll a helyzet, hogy lesz egy párja, aki neked nem szimpatikus, mert az agyhalott fejeddel eldöntöd, hogy a lány egy ribizli, mert térdig érő csizmát hord (a példa anyám kreténségéből származik), és akkor nem költözhet oda. Erre neki nincs meg a saját pénze, hogy be tudjon szállni egy közös ingatlanra, eladni nem tudja a meglévőt, amibe belefeccölt 12 millát (+amit visszafizetett neked addigra), mert nem engeded, sőt, kiadni se biztos, hogy ki tudja adni, ha máshol költözne össze a számodra potenciálisan ellenszenves párjával, mert ugye beleugathatsz, hogy oda biza bérlő nem megy.
Ez teljesen reális, már ha csak abból indulok ki, hogy a sajátodként hivatkozol egy házra, ami nem a tiéd, pénzed sincs benne végső soron, mert visszakéred a fiadtól. És a fiad jobban ismer, hogy ezen túl is alá tudja támasztani azt, hogy te bizony bele fogsz ugatni az életébe.
Konkrétan jogot kapnál ahhoz, hogy szabotáld a családalapítását. Ha meg nem megy bele ebbe az eszetlen ötletbe, amit itt vázoltál, és te veszel egy lakást magadnak, akkor kb biztos örökségként kap belőle valamit, minimum egy kötelesrészt, ha elpatkolsz, cserébe normális banki hitellel vehet egy olyan házat/lakást, ahol tud családot alapítani, el/ki tudja adni, ha az kell épp.
fiatalon kaptam lakast, a szuleim tettek ra haszonelvezetet, mert mi van ha.. amikor eladtam siman lemondtak rola.
na most igy hogy nem is teljes osszeg, meg az is csak hitelre..vicces lenne, de ez inkabb egy troll kerdes.
"Ha nem szimpi a párja, nem engeded h odaköltözzön"
Na ez az! Ki akarja azt, hogy az anyja sakkban tartsan egy életen keresztül? Ráadásul a lányod is kidobhatod bármikor. Én biztos nem mennék ebbe bele, szülőként pedig esuembe sem jutna ilkyent csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!