Mi baja van a gyermekemnek, hogy a részben saját pénzemből vásárolandó ingatlanára szeretnék az anyagi támogatásért cserébe haszonélvezeti jogot, jelzálog jogot, és elidegenítési tilalmat bejegyeztetni?
Az ő lakása és támogatása a nyugdíjas éveimre szánt befektetési célú ingatlanvásárlásomtól veszi el a pénzt, így nagyon kevés nyugdíjam lesz, amibőlalig fogok tudni megélni. Miért baj, ha emiatt kölcsönt is adok a gyermekemnek, és mellé bejegyeztetek a lakására egy jelzálogjogot a hitelem biztosítékául, illetve haszonélvezeti jogot, hogy eldönthessem, hogy ki lakik a jelentős részben saját pénzemből vásárolt ingatlanban. Szerintem alapvető jogom van ezt eldönteni, hamár az én pénzem is benne van a dologban.
25/F, 60/N
">3%-os hitel nem elég baráti és elég nagy segítség neki, pláne, hogy 1 részét örökség formájában visszakapja majd a halálom után? Inkább hálásnak kéne lennie, hogy infláció mértéke alatti hitelt kap"
Nos, normális szülő kamat nélkül adna kölcsön...
"Bocsika, haszonélvezeti jog erősebb, mint a tulajdonjog. :)"
Nem erősebb, hanem más.
#11, ahh. Tehát ha nem úgy ugrál, ahogyan te fütyülsz, akkor kotródjon.
Vannak jó anyák és rossz anyák. Te az utóbbiak közé tartozol.
Szerencsétlen gyerek jobban járna, ha albérletbe menne.
Ki szeretne egy ilyen emberrel közösködni?
Nos, normális szülő kamat nélkül adna kölcsön
->Nekem is meg kell élnem valamiből, és kell a nyugdíjamra.
Vannak jó anyák és rossz anyák. Te az utóbbiak közé tartozol.
->Én egy tök jó anyag vagyok, hiszen segítem a gyerekemet.
">Nekem is meg kell élnem valamiből, és kell a nyugdíjamra."
Ez esetben hagyd az egészet, vegyél magadnak egy lakást és a probléma megoldva. A gyereked majd megoldja egyedül az életét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!