Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiú gyerekeknél általában...

Fiú gyerekeknél általában hány éves korig marad meg az ölelkezés apával vagy a testvérekkel?

Figyelt kérdés
Egy barátnőm kisfiai (1 és 3 évesek) néha nagyon édesen bújnak egymáshoz. Egy rokon gyerek, ovis kisfiú pedig imád az apja kezében, nyakában ülni és ő is nagyon ölelős fajta. A bátyám is szeretett apánkhoz bújni kiskorában, de felnőttként már puszit is csak ünnepnapon ad bárkinek.

nov. 8. 16:26
1 2 3
 11/21 Szabobianka3 ***** válasza:
40%
Nekem a 10 éves fiam is bújik sőt velem alszik és a 3 éves öccsével fürdik csak
nov. 8. 20:08
 12/21 anonim ***** válasza:
79%
Három öcsém van. Kiskamasz koruktól nem nagyon voltak oda az ölelés-puszi témakörért. Szülinapkor maximum. Illetve a nagyi-kártya miatt a mamától eltűrték, de pofákat vágtak hozzá a háta mögött. Olyan 19-20 éves koruktól megint jobban engedik, addigra kicsit felnőttek, fejben is. Mondjuk kamaszkorban én lányként is visszavettem kicsit a bújásból, szerintem ez természetes, része a leválási folyamatnak.
nov. 8. 20:35
 13/21 anonim válasza:
75%
Azt nem tudom, hogy szülőkkel hogy, de nagyon sok kamaszfiú ismerősömnek természetes az ölelés puszi tesókkal és a fiúhaverokkal
nov. 9. 00:20
 14/21 anonim ***** válasza:
40%
11, ott komolyabb kötődési gondok vannak…
nov. 9. 10:44
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
68 éves bátyámmal csak évente, vagy pár évente tudunk találkozni (nem Magyarországon lakik). Mindig megöleljük egymást, amikor végre találkozunk. Puszi nincs, igazából (a testvérek között) soha nem is volt. Amíg éltek a szüleink, addig őket is megölelte, kortól függetlenül.
nov. 9. 13:56
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Én ismerek felnőtt férfiakat (40-50 között) akik még a barátaiknak is öleléssel köszönnek. Szerintem ez egy nagyon szép módja a szeretet kifejezésének. Amúgy én is "ölelkezős" vagyok 37 éves nőként. Ha valakit szeretek, akkor megölelem akár köszönéskor, akár néha csak "random".
nov. 9. 14:58
 17/21 anonim ***** válasza:
92%
Személyiség és családi minta kérdése. Nincs erre recept. Társadalmilag azért a férfiaktól kevesebb érzelemnyilvánítás az elvárt, szóval ez is közrejátszik, hogy kinövik meg az apák mintája is. De személyiségben meg vannak nagyon is érzelmes, sok testi kontaktust igénylő férfiak. És vannak, akik pont írtóznak tőle már gyerekként is.
nov. 9. 15:01
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
Nálunk úgy 2
nov. 9. 15:20
 19/21 anonim ***** válasza:
76%
Normális esetben élete végéig.
nov. 11. 00:03
 20/21 anonim ***** válasza:
A fiam autista. Puszit kiskorában is fogadott, adni nem adott. De az ölelést szereti. Már kamasz. Megöleljük egymást, meglappogatom a vállát. Aztán kibontakozunk és egymásra mosolygunk: örülök, hogy látlak!
nov. 11. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!