Szóljak anyunak, hogy nőgyógyászhoz szeretnék menni, vagy oldjam meg egyedül?
Miért akarsz nőgyógyászhoz menni?
Egyébként anyud nem lesz bent a szobában mikor vizsgálnak
Ha rákszűrésre mész, az egy pár perces vizsgálat, nem fáj.
Utána lesz egy gyors mellvizsgálat,picit megtapint, megnézni, érezhető e csomó,és mehetsz.
Nem kell hozzá szülő, bármelyik orvos megcsinálja sztk-ban is.
Mammográfiára nem fog küldeni.
Ha receptért mész, lehet meg se vizsgál, csak feltesz pár kérdést.
Anyukád elkisérhet, ha akarod, de nem szükséges.
Az orvoshoz csak akkor mehet be, ha te akarod/beleegyezel, anélkül nem.
A vizsgálatnál nem lehet benn, kivéve, ha kifejezetten ragaszkodsz hozzá.
Én úgy tudom, egy fiatalkorú elmehet egyedül orvoshoz. Szülői beleegyezés, aláírás komolyabb beavatkozások, műtétek előtt szükséges, ha ilyenre kerülne sor, akkor behívják a szülőt, hogy adja meg a jogi beleegyezést. Én, amikor 14-18 közt voltam, vegyesen voltam egyedül és anyukámmal bent az orvosnál, akár háziorvos, akár szemészet, nőgyógyászat, stb. volt. Kisebb vizsgálatoknál a dokik sose nehezményezték, hogy hol a szülő.
Igaz, én 1995 óta vagyok nagykorú, lehet, hogy azóta változtak a szabályok. Eleve kevesebbet adminisztráltak az orvosok akkoriban. Most egy kis vizsgálat esetén teleírnak egy A4-es lapot.
"Ha fogamzásgátlót irat, akkor meg pláne, sőt, előtte vérképet is fog készíttetni."
Csak kéne, de sajnos sok orvos felírja, és kész. Nem néznek semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!