Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvennéd a gyerekednek félrete...

Elvennéd a gyerekednek félretett megtakarítást lakásvásárlás esetén?

Figyelt kérdés
4 éves gyermekemnek születése óta egy külön nem lekötött számlára utalom a családi pótlék felét, másik felét babakötvénybe fektetem. Lakásvásárlás előtt állunk és kevesebb hitelt kellene felvennünk, ha kivenném a számláról a neki félretett összeget. Viszont bánt a lelkiismeret, az a gyermek pénze...
aug. 21. 12:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%
Simán felhasználnám, a gyerek is az új lakásban fog lakni. Megtakarítani pedig utána is tudtok neki.
aug. 21. 12:57
 2/14 anonim ***** válasza:
92%
Én is felhasználnám, viszont a lakásvásárlás után amint tudom, visszaadnám neki ezt az összeget. Használd fel szerintem, ugyanis 4 évesen nincs szüksége erre a pénzre és mire kelleni fog neki, addigra vissza tudod adni neki.
aug. 21. 12:59
 3/14 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem sincs okod arra hogy lelkiismeret furdalásod legyen. Neki is hasznára válik az új lakás, ő is ott lakik, élvezi előnyeit. Ráadásul mint egyenes ági leszármazott lévén örökli is a lakást utánatok....
aug. 21. 13:17
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Anno 2 évesen nyitottam a lányomnak számlát, a babakötvény mellett egy sima megtakarításit, hogy bármikor hozzáférhető legyen. Az ő nevén van, de közös célra szántam eredetileg, aztán végülis csak az övé maradt. 8 évvel később úgy adódott, hogy az autónk egyik pillanatról a másikra bár fiatal volt, végleg megadta magát (random leállt az autópálya közepén, típushiba, márkeszervíz se mert hozzányúlni), és SOS kellett egy új autó. Nekem is fájt a szívem, hogy hozzá kellett nyúlni, de inkább tőle kölcsönöztünk mint mástól. Örültem, hogy csináltam anno ezt a számlát, mert milyen jól jött tényleg, hogy nem volt minden lekötve. Én mérlegelném, hogy ő még gyerek, és később ugyanúgy folytatni tudod a gyűjtögetést neki, de addig is mindenki jól jár, ő is, ti is. Senki nem várja el tőled, hogy tegyél félre, ez a saját előrelátó, felelős döntésed volt, ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Minél kevesebb hitel, annál jobb mindenkinek. Amúgy a gyerekemnek azóta már bankszámlája, meg maga is tesz félre, szóval ő a kis házi ATM-ünk, mert neki mindig van kézpénze is, és olyan boldogan ad kölcsön, aztán visszaadjuk ahogy vettünk le. :D
aug. 21. 13:25
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Van még úgy 14 éved visszatenni oda azt a pénzt...

Most nem mindegy, hogy a hitelt fizeted többet, vagy a gyerekednek a megtakarítást?

aug. 21. 13:25
 6/14 anonim ***** válasza:
92%

Most őszintén, ha a családi pótlék felét raktad félre neki felvehető készpénzként, az mennyi? 270 ezer ft?

Ennyi pénzzel úgysem megy semmire, nem számít, még megtakarotásnak nevezni is kevés. Nem bántásból mondom, csak na, érted. Nem oszt, nem szoroz, mit csinálsu vele.

aug. 21. 13:29
 7/14 A kérdező kommentje:
Nem otthon élünk, nem tudom mennyi most a családi pótlék... A lényeg, hogy kicsivel több, mint 3500 euró van a számlán. Nem sokat ugyan, de segítene 🤷
aug. 21. 13:59
 8/14 anonim ***** válasza:
32%
Na és melyik országban számít 3500 euro hazvasarlasnal?
aug. 21. 14:14
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Eleve nem is gyűjtögetek a gyereknek kiskorától kezdve pontosan azért, mert 22-24 év legalább, mire önállósodik, de nekem addig szükségem van a pénzre, mert nem fán terem - és bármikor alakulhat úgy az élet, hogy épp arra az x.ezer frankra van szükségem.

Azon lennék, hogy egy jó állás felé terelgessem, jó iskolába menjen, megadhassak neki minden NEM PÉNZÜGYI feltételt, hogy értelmes élete legyen.

A pénzt meg simán megkeresi egy jól fizető állással.

Szóval ne legyen lelkiismeret-furdalásod, az a pénz a tiétek!, bánjatok is úgy vele.

aug. 22. 08:25
 10/14 A kérdező kommentje:

#8, látom megragadtad a lenyeget

Nem tartottam fontosnak, hogy minden részletről beszámoljak, de ha neked fontos infó, haza tervezünk menni, otthon szeretnénk lakást vásárolni.

aug. 22. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!