Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek fair, hogy anyám...

Szerintetek fair, hogy anyám elolvasta a naplómat, és utána még hazudott is?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, és azt írtam a naplómba, hogy szerelmes vagyok egy fiúba, akibe a barátnőm is. Szándékosan kértem anyámtól, hogy ne olvassa el, de ő csak azért is. Szerintem kutakodott a szobámban, mert én mindig figyelek, hogy jól rátegyem a lakatot a naplómra, a kulcsot pedig dugjam el. Egyszer, mikor hazaértem az iskolából, láttam, hogy nincs rajta a lakat, s a kulcs is mellé van ledobva. Átmentem anyámhoz, hogy megkérdezzem, de azt hazudta, ő hozzá se nyúlt. Kicsit, vagy egy hónappal később megint megkérdeztem, hogy hátha bevallja, de akkor is ott játszotta a hülyét, úgy, hogy már előtte folyton idegesített, mindig úgy emlegette azt a fiút, hogy "A kis szív szerelmed így, a kis szív szerelmed úgy", soha nem a nevét használta. Aztán hónapokkal később vallotta be, de akkor is megpróbálta elferdíteni a dolgokat, például a nagymamámra próbálta meg rákenni. Azt viszont nem ismerte be, hogy nagyon sok ideig hazudott, és egyáltalán nem érezte magát hibásnak. Tehát az a lényeg, hogy anyám nem tiszteli a magánszférámat, hazudik, hülyének néz, szándékosan idegesít, és egyáltalán nem érzi magát hibásnak emiatt.

jún. 19. 07:38
 1/9 anonim ***** válasza:
95%

Teljesen igazad van. Mondd meg neki amit leírtál ide, illetve hogy ezzel csak azt érte el hogy soha többé nem mondasz el neki semmit, eljátszotta a bizalmadat és amilyen gyorsan tudsz, menekülsz otthonról.

Hányinger amit csinált. Ha ekkora patkány, legalább vállalta volna fel!

jún. 19. 07:50
 2/9 A kérdező kommentje:
Szerintem csak azért vallotta be utólag, mert érezte hogy benne van a pácban, amúgy évekig titkolta volna.
jún. 20. 06:10
 3/9 anonim válasza:
100%

Sajnos az én édesanyám sem tiszteli a magánszférámat.

Még a fürdőszobába is benyit hozzám, pedig kértem többször is, hogy ne tegye.

Ilyenkor neki áll feljebb és olyanokat mond, hogy "én szültelek meg", "láttam már mindent", stb., aztán még bele is mossa a kezét a fürdővizembe!

Már egyáltalán nem tudok benne megbízni, én a helyedben a telefonom jegyzetébe írnám a naplómat vagy mindig magamnál tartanám a kulcsát, mert így már lehet, hogy sosem fogsz tudni bele olyan felszabadultan írni, tudván, hogy bármikor belenézhet és lehet észre sem veszed legközelebb.

17l

jún. 21. 00:08
 4/9 A kérdező kommentje:
Az enyém is rám nyit, amikor a WC-n vagyok vagy tisztálkodom, kopogás nélkül benyit a szobámba, még a táskámban is kutakodik, minden tankönyvembe, füzetembe belenéz, korábban még a telefonomban is kémkedett (most már van rajta PIN-kód), amikor meg szóvá teszem neki, hogy ez nem túl szép dolog, akkor meg rögtön elkezd szándékosan idegesíteni, hogy "Szerelmes levelet írsz?", "Rejtegetsz valamit?", lehet hallani a hangjából, hogy szándékosan cukkolni akar. De ezek után már hülyeség is lett volna azt gondolni, hogy a naplómat békén hagyja.
jún. 21. 08:22
 5/9 Strand Unió válasza:
80%
A szüleiteknek komoly határ problémái vannak, tehát nem tartják tiszteletben mások magánszféráit. És ez természetesen elfogathatatlan.
jún. 21. 17:00
 6/9 Strand Unió válasza:
100%
Szerintem inkább taratsd magadnál a naplót, az sokkal biztosabb. Ha bele akar nézni a naplódba, akkor ezt kulcs nélkűl is megfogja tudni tenni. A telefonos jegyzet se rossz ötlet.
jún. 21. 17:05
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
jún. 27. 21:11
 8/9 A kérdező kommentje:
Egyébként, anyám szerintem teljesen lesokkolódna, ha VELE CSINÁLNÁ MEG BÁRKI AZT, AMIT Ő VELEM.
jún. 27. 21:15
 9/9 anonim ***** válasza:
73%
Hát akkor te is csinálj ilyeneket mint amiket felsoroltál, hátha kapcsol.
jún. 28. 05:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!