Az a gyerek, aki szülő nélkül, vagy bántalmazó szülőkkel nő fel, abból nagy eséllyel rossz ember lesz?
Páromék bántalmazó szülőkkel nőttek fel.
Testvére olyan lett, mint a szülők. Elvégzett egy szakmát, dolgozgat, amit keres pénzt azt elissza. Már volt egy ügye, mert a volt barátnőjével történt valami erőszakos dolog. Ő ezt nem érzi gondnak, mert hát így nőtt fel.
Párom egy aranyszívű ember. Jogi egyetemen végzett, folyamatosan tanul, küzd a céljaiért. Nagyon szeret engem, törődik velem rengeteget és ha csak ingerültebben szól valamiért utána egész este bocsánatot kér, mert nem úgy akarta. Tudom, soha az életben nem emelne kezet rám, és hogy miért? Mert így nőtt fel, és nem akarja ugyanazt.
Két ember, ugyanaz a nevelési mód, két élet és ugyanaz az indok :)
Nem biztos ez de nagy ra az esely. Nezd meg a sorozatgyilkosok, hires bunozok eletutjait. Elvalt szulok, hol itt laktak hol ott, mindig koltoztek, nagymama nevelte oket, intezetbe kerultek, stb.
Olyat nem talalsz akinek rendes dolgozo szulei voltak akiktol mindent megkapott es normalis korulmenyek kozt neveltek.
Nem okvetlen, de nagyobb az esélye.
Egyszer magyarországi sorozatgyilkosokról olvastam. Az előéletükről, gyerekkorukról. És feketén-fehéren leírta az a cikk, hogy a kegyetlen gyilkosok gyakorlatilag minden esetben bántalmazó családi légkörben nőttek fel.
Amiből természetesen nem következik az, hogy minden bántalmazó légkörben felnőtt gyerek agresszív lesz vagy pláne gyilkos. De igenis sérül valahogyan. Lehet, hogy agresszív párt választ és az áldozat-szerepet viszi tovább. Lehet, hogy depressziós lesz és mindenkitől eltávolodik. És lehet az is, hogy ő is agresszív, bántalmazó ember lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!