Ha ujrahazasodik egy ferfi, miert lesz papucs es sz**ik az elozo kapcsbol a gyerekeire?
A sajat apam +3 ismerosom valasa utan az apuka ha uj kapcs. vagy hazassag lett, par ev alatt teljesen leszarta a korabbi gyerekeit, van aki csinalt ujat az uj novel, van, aki csak akkor beszel veluk ha a gyerek keresi es van aki legalabb felhivja (na, az nem az en apam).
Miert ilyen nyomorekok?
Ebbol a 4 ismert parbol csak egy anyuka bolondult meg az uj farok szagatol es hatarolodik el az idosebb gyerekeitol, a tobbi anyuka ugyanugy szereti oket, magaval vitte a fiatalabb gyerekeit meg az idoseket is szeretik. A ferfiak miert ekkora csicskak ha uj no kerul a kepbe? Miert szunik meg nekik azonnal minden korabbi?
Nem kell ehhez elválni sem.
Ismerősi körben anyuka manageli a gyerekeket, ő ismeri őket, apuka "keresi a pénzt" ÉS emelett azt sem tudja, mi a gyereke óvónőjének a neve. Pedig ők együtt élnek, házasok, apuka mindennapjait ELVILEG képezik a saját gyerekei.
Mi is így nőttünk fel, anyám csinált mindent, ami rólunk szól, apám melózott.
De pl a barátom apja 3x lépett le a kisgyerekek mellől új nőhöz, és eltelt több, mint húszév, mire elkezdett "érdeklődni" a vérszerinti elhagyott gyerekei után - mert idősödött, beteg lett.
Aztán most úgy adja elő, hogy ő milyen remek apuka. Nem az, egy szánalmas hülye, akinek állandóan fontosabb volt a puncus, mint a gyerekei.
19-es, apám csinált két gyereket. Persze, hogy elmondhassa, ő milyen fsza férfi, képes teherbe ejteni egy nőt.
Nos, az a helyzet, hogy én lány vagyok, a másik fiú. Rám szrik, mert "lány lettem".
És hány ilyen van még ma is!
Ez nem férfigyűlölet, hanem sajnos tény. Igen, vannak olyan anyák is, akik szrnak a gyerekükre (ismerek egyet elég közelről, ott apukáé a láthatás 100%), de ez a oskkal ritkább.
A nok nem szeretik ha a ferfinek vannak gyerekei akikre kolteni kell , akikkel idot kell tolteni. Ki akarjak sajatitani a ferfit es van olyan ferfi aki hagyja.
Bezzeg ha a nonek vannak gyerekei akkor az uj ferfinek el kell fogadni, sot fel is kell nevelni oket a sajat penzebol es sajatjaikent kell rajuk tekinteni. Sok ferfinak nem is problema amugy a gyerek.
Viszont mondta egy ismerosom hogy o gyerekes ferfival nem jonne ossze, pedig ovodaban dolgozik szoval szereti a gyerekeket.
Megint egy szűklátókörű primitív nőgyűlölő általánosítás.
Nem kötelező gyerekes nővel összeálnni. Bár veled ők se állnak szóba.
Az apai elhanyagolás válás után sajnos tényleg gyakori, nekem sok barátomnál, ismerősömnél ez a helyzet.
Szerintem is az lehet az ok, amit többen írtak, hogy társadalmilag-biológiailag a gyereknevelés a nő feladata. Ezzel én nem értek egyet, de nagyon durván él ez a felfogás a köztudatban, joggyakorlatban. Szerintem ennek az alapja a biológia, hiszen a nő szül és szoptat (illetve ehhez kell a szeretet, az anyai ösztön is). Ez kettőjük között erős köteléket hoz létre, ami az apáknál nemigazán jellemző. Ők a családban inkább a kenyérkeresők, nem állnak érzelmileg a gyerekhez, hiszen a saját családjaikban is ezt tanulták sok esetben; az apa kertészkedik, szerel, tévét néz, vagy újságot olvas, ne zavarjuk.
Válás után pedig az apák nem tudnak a gyerekhez kapcsolódni, hiszen ha hosszú évekig együtt éltek nem alakult ki szoros viszony, nem tudják mi van a gyerekkel. Szerintem sokszor szimplán nem tudnak ezzel mit kezdeni. Ők nem kezdeményeznek, mert nem tudják hogy kell, a gyerek pedig miért keresne egy idegent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!