Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az normális, ha emiatt időnkén...

Az normális, ha emiatt időnként rosszul érzem magam?

Figyelt kérdés

Bár még nagyon messze vagyok a gyerektémától, azaz nem érint, de mostanában szinte folyamatosan csak negatív cikkek jönnek velem szembe a gyerekvállalásról, mindenhol az van, hogy mennyi sok nyűggel, lemondással, stresszel, idegeskedésseljár, csupa fizikai és lelki kimerültség, anyagi teher, erőt, energiát emészt fel, mennyien megbánják és még sok-sok más dolog, de akkor már regényt is írhatnék.

Magyarul mindenhol csak a negatív oldalát említik, az sehol nincs írva, hogy a gyerek iránti szeretet semmihez sem fogható érzés, ekkora szeretetet senki mástól nem kap az ember.

Amikor ezeket a negatívumokat olvasom, mindig lelkiismeret-furdalást kelt bennem a dolog, hogy akkor anyukámnak is csak szenvedés az élete velem.

Félreértés ne essék, nagyszerű anyukám van, születésem óta mindent megad nekem, mindenem megvan. Persze néha nála is felmegy a pumpa, de ez teljesen normális, minden szülőnél előfordul.

Nem nárcisztikus, nem zsarol, mindig mindenben támogat és igenis érzem azt a végtelen mennyiségű szeretetet, ami köztünk van.

Csak néha elkeseredem amiatt, hogy ezeket olvasva mindjárt azt hinné az ember, hogy a gyereknevelés rossz dolog.

ápr. 11. 20:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%

Élőben nem fogják mondani, mert rájuk száll a mamakommandó.

Egyébként nem gyerekellenesség van, hanem gyerekrealitás. Eddig mindig csak a vattacukor felhőket emlegették, és titkolni kellett, hogy nem mindennap esik lila glitter az égből, ha gyereked van.

ápr. 12. 03:57
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen sok lemondassal jár a gyerek. A lányom átlagos 15 éves, csodaatos minden nálunk. A fiam ADHD-s hiperaktív figyelem zavaros. Voltak gondok. De annyi szeretetet kapok töllük hogy most is válalnék gyereket. Sokat kapsz és sokat el vesz a gyerek. 41f
ápr. 12. 04:44
 13/18 A kérdező kommentje:
11-es, hát én nem csak realitást olvastam, hanem sokszor átesnek a ló túloldalára..
ápr. 12. 06:23
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismeritek fel a kérdezőt? Ezen a gyerektémán lovagol már egy ideje, kicsit más megközelítésben. Hol az egyik, hol a másik topicban bukkan fel.
ápr. 12. 06:53
 15/18 anonim ***** válasza:
31%

Honnan tudod, hogy ugyanaz, 14-es? Linkelj be egy párat.

Kérdező, gyanítom, hogy anyád nárcisztikus mártír viselkedésmóddal él. Merjél "rossz gyerek" (ennél rosszabb) lenni, az segít felnőni.

ápr. 12. 07:15
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Keretezd át ezt a gondolatot, nem neked tett szívességet, hogy felnevelt, hanem az ő kívánsága volt, hogy felnevelhessen, tulajdonképpen ő kényszerítette rád az életet (bár ez meg ebben a megfogalmazásban meg a ló másik oldala..).
ápr. 12. 08:40
 17/18 anonim ***** válasza:
73%
14-re: Igen, nekem is ismerős ez a kérdező, aki önmagát győzködi és érveket keres arra, hogy vállaljon gyereket, miközben folyton az ellenérveket mondja. És azt várja, hogy mi győzzük meg. Én néhányszor már leírtam neki, hogy amíg így gondolkodik, addig ne vállaljon gyereket.
ápr. 12. 08:48
 18/18 anonim ***** válasza:
76%
#17 Igen, legutóbb a gyerekvállalás topicban kutakodott a terhesség és szülés okozta testi elváltozások témájában.
ápr. 12. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!