Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám megértetni...

Hogyan tudnám megértetni anyukámmal hogy laktóz érzékeny vagyok?

Figyelt kérdés
Édesanyám tipikus sztereotíp nyugdíjas. Nem hiszi el hogy laktózérzékeny vagyok, sőt magában a laktóz érzékenységben sem hisz, pedig elmondásai szerint ő maga is az volt, csak ,,kinőtte" és ,,én is kifogom". Az évek alatt egyre rosszabb lett az érzékenységem. Nagyon kellemetlen. Magamnak nem tudok vásárolni mert még nincs saját keresetem, iskolás vagyok. Magamnak főzök de nem tudom mindig elkerülni a tejet ettől függetlenül (vaj pl.), és nem engedi hogy laktózmentes termékeket szerezzek be. Hallani sem akar róla. Ti hogyan győznétek meg?

márc. 15. 18:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
92%

Nem teljesen a kérdésre válaszolok, de gyógyszertárban lehet venni laktáz tablettát, az sok étkezésre elég. Erre az enzimre van szükség a laktóz lebontásához.

Pénzbe kerül, de jóval olcsóbb, mint megvenni a laktózmentes tejtermékeket (amikbe szintén csak laktázt tesznek).

márc. 15. 23:00
 12/17 anonim ***** válasza:
42%

#2, 8: Nők 40:

[link]

márc. 15. 23:03
 13/17 A kérdező kommentje:
17 vagyok, anyukám betegség miatt rokkantnyugdíjas 4 éve. Ezt lehet okos lett volna kiírni. :'DD
márc. 16. 08:26
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Veszel laktóztablettát és probléma megoldva.

Drága az is, de ez van. Én gluténos vagyok, arra még enzim sincsen, szóval választhatok hogy nem eszek vagy rosszul leszek.

Nos, inkább nem eszek :D

márc. 16. 09:38
 15/17 anonim ***** válasza:
92%
Az én anyám pl 35 évesen "nyugdíjas" lett - sajnos rokkantnyugdíjas, de ahhoz sincsen senkinek semmi köze, szóval kérdésben nem írnám ki, mert tök irreleváns.
márc. 16. 09:40
 16/17 anonim ***** válasza:
11%
2012 óta nincs rokkant nyugdíj.
márc. 16. 11:20
 17/17 anonim ***** válasza:
27%
Hát félretéve, hogy hol van csúsztatás, ha neked nem hisz, akkor vidd az orvosi igazolást. És emlékeztesd, hogy milyen jó lesz, amikor adókedvezményből majd a drágább otthonba tudod beadni.
márc. 16. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!