Szüleim nem veszik figyelembe, hogy idén érettségizek, ugyanúgy kell diákmunkát vállalnom, mivel nincs pénz?
Hát, ha valóban nincs pénz, akkor attól még, hogy idén értességizel, tényleg nem lesz több.
Vagy lehet hogy én nem értem a kérdést, de ha eddig is adtak volna a szüleid, csak nem tudtak, mert nekik sincs, és ezért vállaltál diákmunkát, akkor nem értem hogy erre a tényállásra szerinted milyen hatással kellene legyen az, hogy az idei érettségi év? A szüleidnek ettől nem lesz több pénze.
Az érettségit mindenképp tudd le. Biztosan van annyi pénz, hogy ezt a rövid időszakot kibírjátok. Egy évig ki lehet bírni ruhavásárlás, luxuscikkek, stb. nélkül.
Ha a szüleid nem számolnak el tételesen a családi kasszáról, akkor ebből messzemenő következtetéseket kell levonnod - és a gyermeki bizalmat megvonva mihamarabb otthagyni őket!
Ez szerinted tudományos kérdés?
Ha nincs pénz, akkor nincs pénz. Az érettségi az viszont kell, mert a nélkül soha nem is lesz pénzed. Ezt meg úgy oldod meg, ahogy csak akarod. Felvehetsz például diákhitelt.
Ha viszont van pénzük, csak nem adnak, akkor vond le a megfelelő következtetéseket.
Az érettségit akkor is el kell végezned, szóval marad a fenti pont.
Hozzá kell szoknod, hogy nemsokára a saját problémáidat magadnak kell megoldani, nagyjából az összeset.
Mondjuk középiskola befejezéséig nekik kell téged eltartaniuk.
Ha azért diákmunkázol, hogy a hobbidra vagy nyaralásodra legyen pénz, az oké. Ha arra, hogy legyen kaja a hűtőben, az nem oké. Ez utóbbi esetben fejezd be a diákmunkát és mondd meg a szüleidnek, hogy ez az ő dolguk, oldják meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!