Az összes hitel rámmarad? Mit lehet majd akkor tenni? Mit tudtok tanácsolni a későbbiekre?
Még mikor kicsi voltam anyukám vett fel hitelt, azt egy idő után nem fizette, nem is ebben az országban vette fel.
De mar jo 10 éve nem fizeti.
Most itt nemrég vett magának egy saját telket házzal, amit ugy tervez ha ő már nem lesz akkor azt rámhagyja.
Sajnos alapbol olyan helyen van ahol kocsival kéne közlekedni mert abba a faluba 1 bolt van es minden mas csak a kövi városban van ami persze vonattal fél óra.
Nekem nincs kocsim és nem is szeretném letenni a jogsit mert nem bírom az utazást es még félek is tőle.
Sajnos nem tudom pontosan mennyi hitele van, de biztos nem kevés.
A házra amiben él nagyon sokat költ folyamat újítgatja szépitgeti, es annyira rám szeretné hagyni.
Ha én nem fogom elfogadni akkor gondolom mindem az államnak megy az a sok dolog amit ő szívből felépített mivel mindig is arra vágyott hogy egy cuki kis kertes házikója legyen.
Es nagyon jo a kapcsolatunk undorito lenne tőlem ha nem fogadnám el.
De akkor nekem oda muszáj lenne be is költözzek igaz?
Es akkor az összes hitel az én nyakamon maradna amit fogalmam sincs hogy kellene majd ki fizessek. Es nem tudom azt sem, hogyha most en elfogadom majd a házat akkor én nekem azt fizetnem kell ugy is hogy az már teljesen az anyukámé? Vagyis majd akkor az enyém lesz de értitek.
Sajnos nem értek ehez.
En elfogadnám ha akkor epp nem leszek rossz helyzetben es mondjuk havonta kellene fizessek egy keveset, addigra már biztos lesz családom es gyerekem.
De az hogy nekem az összes tartozást majd egybe le kell tudjam vagy nagyobb összegekben az esélytelen.
11 Nem mondod..
Arra reagáltam hogy "tartozást csak a hagyaték értékéig lehet örökölni. "
Itt nyilván több volt a tartozás, mint az öröksèg. Tehát lehet több adóságot örökölni. Ha nem lehetne, akkor nem vettèk volna bele a hagyatèkiba az egèsz adóságot, csak 4000 ft-ig.
Szerintem adóstársnak lenni és az öröklés nem ugyanaz.
De vedd fel a kapcsolatot mondjuk egy ügyvéddel, aki ebben a témában jártas és mindent elmond.
Sziasztok, igen még 18 alatt vagyok, messze van ez még.
Annyi hitelt vett fel ami 1 millió forintnak felel meg, de majd azt mondta megnézzük hogy a bar listán hogy van fent, meg azt mondta egy ideig fizette utana abba maradt.
Majd egy par honapig megint fihette es azota semmi.
Bankkartyaja sincs vagyis nem hasznalhatja mert azt mondja egybol le vonnak a penzt. Magyar bankkartyat meg nem is csinaltatott.
De ha nem vészes a hitel akkor en szivesen elfogadnam es jo hogy alberletbe is ki lehet adni mert akkor valszeg az lesz.
Jó lenne ha felvilágosítanád anyukád, hogy attól, hogy nem fizeti a hitelt még nem szűnik meg, sőt kamatozik. Kezdje el fizetni még ha csak apránként is, különben megöröklöd az addigra több milliós adósságot.
El sem hiszem, hogy létezik ilyen nemtörődöm, felelőtlen szülő.
Ezt neki kéne tisztázni, hogy mi van most azzal. De ha kiderül valamikor örökléskor, akkor örökölsz mindent. Én nagy adósság esetén lemondanék, ha nekem ráfizetés. Vagy megöröklöd az adósságot, eladod a házat, abból törleszted és marad valamennyi millió. Esetleg... De ez még szerintem olyan messzi dolog. De mire odajutsz, akkora adóssággá nő, hogy nem lesz kérdés.
De ezt mondjuk sosem értettem, hogy valaki felveszi aztán nem fizeti. Csak azt nem értem, ebben az esetben hogy vesz házat itt? 10 éve a paplan alá gyűjti a pénzt? Nem azért, hogy muszáj bankszámlát nyitni, bár nekem a munkáltató szerintem nem is adná kézbe, szóval rá vannak már kötelezve kb. az emberek használni. Mindegy, nem is ez a lényeg. Elévülni nem gondolnám, hogy elévül. Sógorom azt gondolta elévült, erre átadták a behajtóknak, de mivel külföldön vannak és a magyar címre érkezik a levél, nem látta azonnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!