Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi volt apád leggusztustalanab...

Mi volt apád leggusztustalanabb viselkedése?

Figyelt kérdés

Mindegy, hogy verbális vagy fizikai.

Az enyém részegen túrta az orrát, vakarászta az ágyékát és szagolgatta az ujjait utána.

Buta létére másoknak adta a magaslatos viselkedési tanácsait, de arra lusta volt, hogy az odakészített zsákba dobja a szemetét (inkább mellé).

Állandóan anyámmal ordított, meg meg is verte sokszor.

2023. dec. 31. 15:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Csak leszrt, kamaszkoromban csomószor hazugnak nevezett.

Pénzt azt adott, de érzelmi támogatást nem, azután 18 éves koromban kvázi el is hagyott, oldjam meg az életemet egyedül.

2024. jan. 1. 09:48
 12/20 anonim ***** válasza:
81%

Magyarország világelső az alkoholizmusban. A férfiak 36,9%-a, a nőknek pedig 7,2%-a alkoholfüggő. Így már nem is olyan meglepő, hogy hány családban gondot okoz az alkohol. Gyakorlatilag minden harmadikban.

[link]

Top 10-es világranglista, alkoholisták száma lakosságarányosan:

1. Magyarország, 21,2%

2. Oroszország 20,9%

3. Belarusz 18,8%

4. Lettország 15,5%

5.-6.-7. Dél-Korea, Szlovénia és USA 13,9% (hármas holtversenyben)

8. Lengyelország 12,8%

9.-10. Észtország és Szlovákia 12,2% (holtverseny)

[link]

2024. jan. 1. 10:34
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Anyám már kórházban volt, hetekkel a halála előtt történt ez. Kérte, hogy vigyek be neki valamilyen sütit, mert nagyon megkívánta. Örömmel vittem, mert tudtam, hogy nagyon ritkán van jó étvágya, meg hogy nem is sokáig lesz már velünk. Mikor indultam a kórházba, látta apám, miket rakok be a kocsiba, majd odaszólt, hogy a süteményre bezzeg van esze anyámnak...
2024. jan. 1. 11:26
 14/20 A kérdező kommentje:

Borzalmas, röviden ennyit tudok emberi hangon mondani.

Kitartás mindenkinek.

2024. jan. 1. 13:34
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

És az a szomorú, hogy ebben az országban igazi segítség nincsen, sok mindent megpróbáltam már, akárcsak felhívni. Szerintem itthon nagyon nem is érdekli a kormányt, szerveket ez. Mikor nem is olyan ritka probléma, hogy valaki alkoholista szülővel él együtt. Itt az oldalon is sokszor csak belém rúgtak és szemétkedtek, ezért írni se nagyon merek erről.

Aki meg alapjáraton egy őrjöngő, agresszív ember, abból a pia nem sok jót hoz ki. Többe veszem a pulton támaszkodó részeg bácsit, aki nem árt senkinek, mint "én kocsmába nem járok" apámat, aki a lányát püföli. Teljes random, hétköznapi dolgokon elborul az agya, hogy a végén már annyira rettegsz, hogy inkább beletörődsz mindenbe.

Meg a való életben is tapasztalom, hogy az emberek olyanok, hogy nem az én bajom, nem az én problémám, vagy a rosszabbik a legjobb barátnőmtől, aki kipletykál, kiröhög miatta. A rendőrséget meg esetleg akkor tesz valamit, ha kinyír, addig nem.

2024. jan. 1. 15:20
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Apám nagyon jó szakember volt, kb. nem volt olyan, amit ne tudott volna megszerelni. Csak nála is a pia volt a gond. Vagy 3 ház árát elhordta a kocsmába, amikor hazajött, akkor itthon cirkuszolt, mindig volt valami, ami nem tetszett neki.

Személyes sértésnek vette, amikor beadta anya a válást, hogy én anyával akarok élni. Többször fenyegetőzött, hogy ránk gyújtja a házat, és hasonlók (anyám 1/1 tulajdonosa a háznak, a házassága előtt vette),

Lehetett volna jó apa is, de a pia fontosabb volt neki. Már 6 éve meghalt, a piára ment rá az élete. Bevérzett a gyomra, abba halt bele.

2024. jan. 2. 06:21
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Ő főzet pálinkát (200 liter elmegy) meg veszi a balatoni bort. Anyám meg aszisztál is hozzá, nagyon kész, egyszer rá sem szól, neki az a lényeg, hogy a fiacskáját nem bántja.

Legalább a tied nem erőszakos.

Az enyém nagyon jól bírja évek óta a piát, semmi baja, az arcán látszik egyedül.

2024. jan. 2. 08:38
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Kést nyomott a kezembe, hogy élezzem ki neki, mert azzal hasít szíjat a hátamból. Teljesen összexartam magam, kislány voltam még. Állandóan a fejemet verte, tépte a hajamat,mert ott úgyse látszik, lelki terror... Leqvázott.

A hülye anyám meg inkább eltűrte és elnézte mert neki úgy volt kényelmesebb.

Ja, amúgy ő kivételesen nem alkoholista, többdiplomás ember, színjózanon csinálta.

2024. jan. 2. 09:42
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Komoly agyműtét után vittem haza anyámat a kórházból. Könyörögtem apámnak, hogy legalább azon az egy napon ne igyon, hadd pihenjen szegény anyám. Nem sikerült neki.
2024. jan. 2. 12:20
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
#18 Nekem is mindig a fejemet ütötte, pedig ott látszik a legjobban. Amikor teljes erőből a fejemet ütötte ököllel minden erejéből az a csoda, hogy nyomorékká nem vert. Az orromat többször eltörte fojt a vér. A haj tépes is ismerős azt ilyenkor anyám szokta. Utólag meg közösen kitalálták, hogy én bántottam őket.
2024. jan. 2. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!