Mit lehet tenni egy számító gép függő gyerekkel?
Kene a teljes kontexus.
Csak erdekessegkepp:
Ha kivulrol neznetek, akkor en is fuggo vagyok meg egy ismerosom (osztalytarsak voltunk)
Mindketten informatikusok lettunk, de en folyamatosan fejlodtem es mar 6x jobban keresek nala. Csaladom van 3 gyerekkel. Utobbi miatt a munkan kivul egyre kevesebb idom van jatszani.
Neki van baratnoje de tobbnyire most is a jatek megy neki.
Mondhatni ugyanonnan kezdtuk, megis mas vege lett.
Naponta x órától y óráig "van csak net" beállítás a routeren, olyan oktatási intézményekbe próbáld küldeni ahol a természet szépségeivel kiemelten foglalkoznak, akár erdei iskola akár bármi.
Addiktológus véleményét is érdemes kikérni mit lehet tenni, ha fiatalon elkezdődik a függőség, súlyosbodhat is...
#13:
Az oszt tarsamnak igazabol keves volt a kitartasa. Gyorsan feladta a dolgokat. A megrekedes pont jo megfogalmazas. O is tanulgatott programozni. De o ugyanazt a projektet nyuzta eveken at lenyegeben 0 fejlodessel, ugyanabban a rendszerben ami mar elavult volt. Nem volt kepes valtani, ujrakezdeni a dolgokat.
Munkahely szinten ilyen volt. Dolgozott valahol. Kirugtak. Aztan kis idovel visszavettek. Aztan megint kirugtak. Aztan en ajanlottam be oda ahol en dolgoztam. Nemreg en felmondtam mert marhara keveseltem mar a fizut. Azota kirugtak onnan egy rakat embert. Ugy nez ki, hogy nem tul stabil hely mar. Mondom neki egy ideje, hogy keresgeljen mert nem lesz jo. De sztem megvarja mig elkuldik. Akkor nem tudom mit csinal majd.
Egyebkent nem hulye, csak tenyleg nincs eleg batorsaga es kitartasa.
Cserebe nekem meg allando fejlodesi kenyszerem van. Mindig alkotni akarok. Ennek is van hatranya. Cserebe legalabb a szakmamban el vagyok ismerve.
Meg annyi, amit lathat egy mai szulo.
Ha egy gyerek csak a neten jatszik multiplayer jatekokkal, az problemasabb. Azoknak soha nincs vege. Valoban fuggove tud tenni. Igazan nagyon sok ertelme nincs, csak idotoltes. En is csinaltam sokszor. Valoban izgalmas. Lekot, de nincs sok ertelme. Nehez letenni.
En inkabb single player-ekkel jatszottam meg jatszom. Lenyegeben van benne tortenet, sztori. Van eleje meg vege. Olyan mint egy interaktiv konyv vagy film. Amikor gyerekkent nem jatszhattam, akkor regenyeket olvastam, mert hasonloan izgalmas mint egy single player jatek.
Ez is nagy kulonbseg. Az ismerosom inkabb multis volt.
Ma mar nem merek multiba belekezdeni. Egy singlevel vegzek par nap vagy 1-2 het alatt. Igy is gyerekek mellett (meg hazfelujitas mellett) csak este/ejjel van ra idom :)
Lehet tiltani, megvonás, úgyis játszani fog, ha akar :D
Engem is eltiltottak a hobbimtól, mert ne üljek a gép előtt.
Oké... Amint végre elköltöztem minden szabadidőmben a "gép előtt" ülök. Nemsoká kijön az első regényem. ;), amin a nap jórészében dolgozom a munka mellett.
A szülők szerint "haszontalan időtöltés" volt már kamaszként is. Álomvilág, úgysem lesz belőle semmi.
Barátom is gamer volt már elég korán, 7-8 évesen.
A játékoknak hála - mivel minden angol - 14 évesen letette a középfokú nyelvvizsgája, és info területen folytatta, most programozó.
Nincs baj a sz.géppel, nem ördögtől való, sőt!, az pedig, hogy menjen ki játszani.
Oké KIVEL?
Komolyan kérdem, mert ha az öcsémből indulok ki minden barátja online - mármint az iskolatársai sem "járnak össze".
Amikor anyám eltiltja a géptől, hiába menne a haverokkal, az összes játszik, vagy benn van.
Szóval egyedül üldögél a szobájában, mert a KÖZÖS játék a szüleinkkel nem. Ne gépezz, de engem hagyj békén.
Nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!