Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőtől tartok, hogy mit...

Szülőtől tartok, hogy mit mond (általában)-hogy vegyek erőt magamon?

Figyelt kérdés

Be szeretnék iratkozni autósiskolába. Már megvettem a laptopot az online tanuláshoz.

Most az jönne, hogy csak mondanám a szülőmnek is, tudjon róla. Aztán orvosi alkalmassági és mehetek is beiratkozni.

Én fizetném magamnak, már 30 vagyok, de még itthon élek sajnos.

Legutóbbi párom is elhagytam anyám miatt főként. Nem fogadták el..

Nem néznek felnőttnek, de nem én tehetek róla.

Ha próbáltam "felnőttként viselkedni" ebben a kapcsolatban, én voltam a rib*nc, hogy nem hazavittem a férfit, hanem -mert kényelmesebb -, elmentem a házába.

Az a baj szerintem, hogy kb. el is hiszem, hogy tényleg rossz vagyok, rossz volt a párom... de nem lehet burokban élni, a pletykáktól nem lehet megvédeni magunkat.

Szóval a jogsi... tuti, hogy nyomatná a hülyeségeit anyám.

Lehet, hogy a biciklivel is gyors vagyok például, de nem azért, mert veszélyes száguldozó vagyok, hanem mert késésben vagyok vagy (meglepő), de sietek haza. De ez még nem azt jelenti, hogy a jogsi nem való nekem.

Nem hiszem, hogy nem gondol bele, hogy nem baj, ha nem szimpi a párom pl., de legalább nem maradok egyedül, ha meghalnak. Főleg, hogy ritkán van érdeklődő férfi irántam..

Szóval sokszor azt érzem, túllépik a hatáskörük, és szinte nem bejelentem, hogy ezt vagy azt akarok, hanem engedélyt kérek....

2023. nov. 25. 20:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
kezdj*
2023. nov. 25. 22:29
 12/25 A kérdező kommentje:

A pasi már a múlt.

Lehet, hogy nem voltunk egy szinten, egymáshoz valók, de úgy éreztem, élek, azzal, hogy volt nekem.

Viszont valóban az ilyen csúnya beszólások nem estek jól.

Hozzáteszem teljesen erkölcsös életet élek, nem tudom miért kellett engem úgy nevezni.

És tudom, hogy itt vagyok ennyi évesen, és telik az idő. Most próbálok határokat szabni finoman... de ezt is miért kell?! Ha támogató szüleim lennének, mennyivel jobb lenne!

Sajnos ebben a szituban a szülőnek kellene észhez térnie, miatta vagyok még itthon, az fix. Túlféltés, óvás... majd ha meghal, akkor meg sokra megy ezzel, akkor ott leszek gyámoltalanul, vagy mi?!

Ennek kellene következnie ebből.

Bőven belefér a jogsi az életembe, időmbe. Nem fog hasznontalanul eltelni.

Viszont bele kell vonnom ebbe a dologba, és "tartok", hogy mi lesz a reakció. Nyilván beiratkozok, akármi is a véleménye. De már maga a körítő szövegét sem kívánom, mert kezd görcsbe állni a gyomrom tőle előre.

Bár nem bánt fizikálisan, "lelkileg" van bennem egy félelem, tartás.

2023. nov. 25. 23:11
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

30 évesen miért is kellene belevonni a szüleidet bármibe? Ezt az egeszet egyedul is el tudod intézni. En amikor elkezdem ejtőernyőzni, meg sem fordult a fejemben, hogy "uuu ezt meg kell beszélnem a szüleimmel".. nem értem...

Elmesélni el lehet természetesen, hogy képzeljétek csinálom a jogsit vagy valami, és erről szivük jóga véleményt alkotni. De miert kellene megbeszélni??

Na ezért tartanak téged még gyereknek..

Mert az első gondolat egy ilyen egyszerű dolognál anya és apa.

Ne vedd magadra kérlek, nem bántásból mondtam

Lazíts! légy egyre önállóbb!

2023. nov. 25. 23:19
 14/25 A kérdező kommentje:

Nem is annyira meg kell beszélni, hanem elvárják. Ez a szokás, vagy hogy mondjam.

Ha előbb cselekszek, azt furcsálnák, netalán mondanák, hogy megváltoztam (rossz irányban).

De abba az irányba próbálok haladni, hogy nem kell mindent az orrukra kötni, stb.

Akármit is mond itt bárki, hogy költözés a megoldás.

Azt megint nem mondom, hogy pampogás az is, hogy kidobott pénz.

Másrészt bízok abban, hogy meglesz a másik felem, és együtt összeköltözünk.

2023. nov. 25. 23:31
 15/25 A kérdező kommentje:

Mondom itt a szülőkkel van a baj.

Amikor először elmentem ehhez a pasihoz, annyi volt, hogy felöltöztem, közöltem megyek. Nem jelentettem be előre.

Erre volt a hiszti, hogy akkor most mi is a szitu ezzel a pasival, és miért megyek nő

létemre, egy ilyenhez stb..

Hozzá kell tennem, hogy ekkor újra összejöttünk, amihez megint csak nem lett volna joga, hogy ne tetszen a dolog neki, én tudtam, hogy miért jövök megint össze vele...

2023. nov. 25. 23:41
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

30 évesen abszolút a te hibádból kezelnek gyerekként. Egyrészt úgy viselkedsz, másrészt mert hagyod.

Soha a büdös életben nem fogsz te leválni anyádról.

2023. nov. 26. 09:16
 17/25 anonim ***** válasza:
51%
Teljesen mindegy, mit írunk, sohasem költözöl el és szakadsz le anyukádról.
2023. nov. 26. 09:40
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Itt NEM a szülőkkel van a baj, hanem VELED, amiért képtelen vagy határt húzni, és ahelyett, hogy RÉG elköltöztél volna, engeded, hogy mindenbe beleszóljanak ;)

12 éve felnőtt vagy, nem anyukát kellene okolni, amiért életképtelen.

2023. nov. 26. 09:42
 19/25 anonim ***** válasza:
75%

Lehet, hogy nem voltunk egy szinten, egymáshoz valók - BIZTOSAN nem, ugyanis ő felnőtt férfi, te meg egy harminc éves gyerek.

Ég és föld a kettő, semmilyen szinten nem illetek össze.

2023. nov. 26. 09:43
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, furcsán gondolkozol.

Én amikor megvettem 26évesen a házamat (hozzátennèm hogy még az ár robbanások előtt)

Nekem is volt párom, aki azóta már a feleségem, de akkor még csak 3hónapja voltunk együtt. És el is mondtam neki, hogy ezt a házat vele vagy nélküle, de megveszem. Mert ÈN akartam, es nem számított, hogy egyedül vagy ketten! A szüleimnek pedig elmeséltem, hogy venni fogok egy házat. Ők pedig örültek, hogy felnőttem a feladathoz.

Vagy ha a pároddal veszel egy lakást, és neagy isten szétmentek akkor utána visszakoltozol a szülőkhöz? :D

Vagy ha te mégis egyedül jobban érzed magad még néhány évig akkor te addig a szüleidfel laksz még? Pusztán mert nincs párod?

Az a helyzet, hogy a szüleid tudat alatt célt értek. Ès az látszik hogy minden tekintetben függsz tőlük. Mindenki írja itt neked, hogy önállósodj ès max figyelembe venni kéne a szülők véleményét, nem pedig az ő elképzelésükként cselekedni. Egyszóval önálló gondolkodás módra ösztönöznek.

De te ennek ellenére minden válaszban arról beszélsz, hogy "de a szüleid így" meg "de a szüleid úgy"

Felejtsd már el végre hogy mit szólnak, vagy mi a véleményük... A világon nincs olyan szülő aki 100%ban ugy cselekedne mint a gyerek. Ugyanis más korban szocializálódtak és ezáltal más a bennük kialakult értékrend.

Ahogy előzőleg írtam.. lazíts! Légy önálló! Hallgasd meg a szüleid véleményét és a realitás talaján még adhatsz is a véleményükre. De a saját gondolataidat valósítsd meg.

Tényleg.. ha egy 500ezer forintos tétel lekezelése gondot okoz. Akkor mi lesz ha egy 30milli forintos lakásról/házról lesz szó?

Tudatosan vagy sem, a szüleid manipulálnak. Te meg tudatosan vagy sem, hagyod magad befolyásolni.

Nőlj fel :) ez az egyetlen megoldás. És akkor fel sem fog merülni benned ez a kérdés. És már egy gondal kevesebb lenne ;)

De igazából amég itt vitatsz meg ilyen dolgoka, addig sajnos szerintem a felnövésnek nyomát se làtja itt senki. :/ mivel ez is att tükrözi, hogy nem vagy önálló. Inkább cselekedsz a többség elv

bocsi.

2023. nov. 26. 10:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!