Ha egy anya úgy beszél velem a fiával aki sose ártott neki hogy pl; Mit akarok, Mi van megint…:stb??!!!??
"mit tudnék tenni hogy jobban tiszteljenek ?"
. A kérdésed megfogalmazása is arról szól, hogy meg akarsz felelni valakinek, aki még csak a bizalmat sem adja meg.
Az én anyám is pont így beszélt velem mindig: egyszerűen azért, mert frusztrált volt sok minden miatt, főleg apám miatt, és rajtam verte le. Aztán amikor elköltöztem valamennyit változott. Amikor apám meghalt, akkor teljesen más lett, de őszintén szólva, engem nem hat meg, mert míg velem úgy beszélt, mint egy lábtörlővel, a bátyámmal meg lelkizgetett.
1. vagyok, és köszönöm szépen a meg nem értést.
Azt kellene felfogni, hogy nagyon sok olyan ember van, aki nehezen birkózik meg az élet nehézségeivel. Ez adottság, nem tehet róla. Ha valaki mogorva, barátságtalan, de nem az az alaptermészetes, akkor olyan gondja lehetnek, amit kivetít a környezetére.
Mivel a kérdező írja, hogy van akivel barátságos, így nem arról van szó, hogy alapból barátságtalan.
A kérdezőnek úgy tudunk segíteni, ha megpróbáljuk kideríteni a körülményeket. Persze lehet elvtelenül vagdalkozni, meg minden.
De teljesen ismeretlen emberek esetében nézetem szerint nagyon is jogos a kérdésem. És sokszor találkozom a környezetemben is, hogy meg lehet fordítani a dolgot ha elég türelmes az ember.
Hagyni kell a francba. Én tök megértő vagyok, de velem senki ne beszéljen úgy mint ha a sgébből rángattak volna ki..tehát én a te helyedben nem beszélnék vele. Érek annyit és ha olyan vagyok akkor te is hogy megérdemeljük azt hogy normálisan beszéljenek velünk.
Persze az is más ha néha -néha úgy beszél ahogy nem kéne. Az még belefér, nálam legalábbis de ha folyamatosan az már nem
Ne csak akkor menj a közelébe, amikor kérni akarsz, hanem azt is kérdezd meg, miben segíthetsz.
Az önálló, munkát meglátó és elvégző, szorgalmas és segítőkész embereket tisztelni szokták.
Akkor sajnos nem sok jót tudok jõsolni. Vagyis talán pont fordítva kellene reagálnod. Kicsit negkérni az " árát" a segítségnek. Rászoktatni, hogy előre szóljon, tervezhess, ne várjon mindent azonnal.
Nagyon nehéz. Tapasztalat.
Azt tudd, hogy nem veled van baja.
Anyukám is ilyen volt. Soha nem dicsért, ha kb valami emberfelettit teljesítettem, arra max büszke volt, de amit kigondolt az mindig azonnal kellett, ęs sose volt elég jó ígyse.
El kell engedni a neki való megfelelést.
Meg kell hùzni a határt.
Óvatosan lassan, de szįvós munkával átvenni a sját időd, energiád fölötti rendelkezést.
Arra, hogy a gyerekeit megkülönbözteti: esetleg egy lélekbúvár, vagy családállítás tudna magyarázatot találni. Együttérzek veled, de megoldást erre nem tudok, sajnos.
Miért pattansz neki?
Rá nem nyitom az ajtót az ilyenre, akinek alap, hogy őt kiszolgálom, pattanok egyetlen szavára, aztán közben meg úgy beszél velem, mintha a sggéből húzott volna ki.
Nem még furikázom, vagy bármi. Oldja meg, nem az én problémám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!